POLAGANJEM VIJENACA I MISNIM SLAVLJEM ZAPOČELO OBILJEŽAVANJE JOSIPOVA – DANA ŽUPE I OPĆINE LIPOVLJANI

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule u Domovinskom ratu, te za sve preminule župljane, kod Velikog križa na groblju u Lipovljanima, započeo je završni dio obilježavanja Dana župe i Dana općine Lipovljani, u srijedu, 19. ožujka. Nakon sjećanja na preminule, u župnoj crkvi sv. Josipa, zaštitnika lipovljanske župe, pripremljena je sveta misa, a nakon nje i svečana sjednica u općini Lipovljani.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Kod Velikog križa podignutog u čast svim poginulim za domovinu Hrvatsku, vijence su položila izaslanstva općine Lipovljani i Udruge dragovoljaca Domovinskog rata, te predstavnici udruga građana i nacionalnih manjina općine Lipovljani. Darijo Šimić, župnik lipovljanske župe izmolio je molitve, a zbor ‘Lira’ otpjevao je dvije prigodne pjesme.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Nakon svečanog polaganja vijenaca i svijeća, u župnoj crkvi sv. Josipa, održano je koncelebrirano misno slavlje koje je vodio Igor Fedešin, župnik lipovljanske grkokatoličke župe sv. Ane. Na misi u čast nebeskog zaštitnika sv. Josipa, bili su i čelnici općine Lipovljani Mario Ribar, načelnik općine, Tomislav Lukšić, njegov zamjenik, Ana Doležal, predsjednica Općinskog vijeća i gosti općine Lipovljani.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Iz župne crkve, čelnici i uzvanici potom su se uputili u Društveni dom gdje je održana svečana sjednica na kojoj su uručena javna priznanja, godišnje nagrade općine Lipovljani, za doprinos u razvoju ove općine koja je formirana prije 21 godinu. (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA