POLAGANJE VIJENACA POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA SVIH SVETIH

Povodom obilježavanja Svih svetih i Dušnog dana, a u spomen na sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu, te za sve sahranjene na mjesnom groblju, u utorak 01. studenog na dan Svih Svetih s početkom u 11,00 sati, biti će služena Sveta misa u župnoj Crkvi sv. Josipa u Lipovljanima, nakon čega će biti organiziran procesijski pohod od župne crkve do mjesnog groblja u Lipovljanima,  na kojem će općinsko čelništvo, te predstavnici udruga, položiti vijence i zapaliti  svijeće kod centralnog križa podignutog u spomen poginulih hrvatskih branitelja i kod spomenika žrtava fašizma.

Uz zajedničku molitvu koju će predvoditi župnik Župe sv. Josipa iz Lipovljana vlč. Tomislav Pavlović, prisjetit će se svih najmilijih koji više nisu među nama.

Svi sveti su dan kada se paljenjem svijeća podno križeva i kapelica prisjećamo onih koji više nisu s nama, s nadom da su svi oni u svjetlu vjere pronašli svoj mir.

Spomen na svete mučenike u kršćanskoj se tradiciji slavi od 4. stoljeća, no tek je 835. papa Grgur IV. odredio da se u cijeloj Crkvi svetkovina Svih svetih slavi 1. studenoga. Spomendan mrtvih, odnosno Dušni dan, 2. studenoga, počeo se obilježavati od početka 11. stoljeća i ubrzo se proširio među narodima.

Ovom prilikom čelništvo Općine Lipovljani i župe sv. Josipa, poziva sve mještane Općine Lipovljani i župljane župe sv. Josipa, da se pridruže zajedničkoj molitvi i blagoslovu.

Program obilježavanja:

11,00 sati – Sveta misa povodom obilježavanja Svih Svetih – župna Crkva sv. Josipa u

                     Lipovljanima;

12,00 sati – Procesijski pohod nakon Svete mise prema mjesnom groblju u 

                    Lipovljanima;

12.30 sati – Polaganje vijenaca, paljenje svijeća, blagoslov grobova i zajednička

                    molitva;

Najava – Polaganje vijenaca povodom obilježavanja Svih svetih 2016.

1-najava-polaganje-vijenaca-povodom-obiljezavanja-svih-svetih-2016