POKOPAN JE DUBRAVKO KRALJEVAC – DODO, BOJNIK HRVATSKE VOJSKE I PRVI ZAPOVJENDIK LIPOVLJANSKE BOJNE

Dubravko Kraljevac – Dodo iz Lipovljana, nakon duge i teške bolesti umro je u sisačkoj bolnici u petak, 21. prosinca, u 82. godini života. Pokopan je, uz vojne počasti, na mjesnom groblju u Lipovljanima, na Badnji dan, u ponedjeljak, 24. prosinca.

         Na mjesnom groblju u Lipovljanima, od njega se biranim riječima oprostio Željko Klaus, član zapovjedništva 125. domobranske pukovnije u kojoj su se zajedno borili tijekom Domovinskog rata.

-Bez puno priče, bez lupanja po prsima, bez velikih govora i verbalnih dokazivanja, odazivaš se ’91. pozivu Domovine i dragovoljno postaješ, najprije pripadnik Narodne zaštite, a uskoro i prvi zapovjednik 63. lipovljanske bojne, na njenom prvom postrojavanju, 13. listopada 1991. godine.. Bojnik Kraljevac ne odstupa ni jednog trenutka. Za njega ne postoje izgovori, ne postoji ništa što je važnije od obrane Hrvatske. Kao član zapovjedništva slavne 125. brigade odgovorno i profesionalno obnaša sve dužnosti…

Bio si i čovjek široke duše, emotivac, čovjek koji je za svakoga imao baš onakav pristup kakav mu je trebao. Neka ti je vječna hvala i slava – oprostio se od Dubravka Kraljevca Dode, časnika Hrvatske vojske, Željko Klaus.

Osim uspješnog vojnog časnika, Dubravka Kraljevca Dodu u Lipovljanima će pamtiti i kao vrlo aktivnog sumještana, radnika i tehničkog direktora u drvnom gospodarstvu, ali i kao vrijednog društvenog aktivistu, jednog od pokretača ‘Lipovljanskih susreta’, plesača i predsjednika KUD-a ‘Lipa’. 

Posljednjem ispraćaju bili su prisutni suborci i ratni veterani s lipovljanskog, novljanskog i kutinskog područja.

D. S.