POČETAK RADOVA IZVANREDNOG ODRŽAVANJA LOKALNE CESTE L33138 U MJESTU KRALJEVA VELIKA I PILJENICE

Obavještavaju se mještani Općine Lipovljani, a posebno Kraljeve Velike te svi ostali, da će od 26.07. zbog početka radova izvanrednog održavanja lokalne ceste L33138 u mjestu Kraljeva Velika, biti uspostavljena privremena regulacija prometa.

U četvrtak, 26.07. izvođač radova, tvrtka Strabag d.o.o. započinje sa radovima izvanrednog održavanja lokalne ceste L33138 u mjestu Kraljeva Velika,  koja je u nadležnosti Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije. Radi se o asfaltiranju kolnika u dužini 1500 metara u mjestu Kraljeva Velika, počevši od križanja sa ‘ribnjačkom’ cestom pa do križanja prema Opekama, i to u dva sloja (izravnavajući + habajući), te prilagodbi kolnih ulaza radi dizanja nivelete, nakon čega će se izradit horizontalna prometna signalizacija. Također, paralelno s time, od 30.07. će započeti saniranje dionice između dva drvena mosta uz rijeku Pakru, u dužini 800 metara, na način da će se izradit ‘koferi’, sanirat ispusi, asfaltirati novi kolnik u dva sloja, izraditi bankine te odvodni kanal uz novoasfaltiranu cestu.

Podsjetimo, općinski načelnik Nikola Horvat potpisao je sa Županijskom upravom za ceste Sisačko-moslavačke županije, Ugovor o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja lokalne ceste L 33138 koja prolazi kroz mjesta Kraljeva Velika i Piljenice. Nakon provedene javne nabave, najpovoljniju ponudu dostavila je tvrtka Strabag d.o.o., s kojom je ŽUC SMŽ sklopio Ugovor.  Radove vrijedne 1.434.385,25  kuna izvođač radova započet će u četvrtak, a rok završetka radova je 2 mjeseca.

Valja napomenuti kako će se uz ove radove obnoviti i dva drvena mosta preko rijeke Pakre, što će dodatno povećati sigurnost za sve sudionike prometa na cestama.

.