POBJEDNIK MALONOGOMETNOG TURNIRA ‘LIPOVLJANI 2016.’ JE EKIPA ‘BUNKER’ IZ GAREŠNICE

Ekipa ‘Bunker’ iz Garešnice pobjednik je ovogodišnjeg zimskog malonogometnog turnira u Lipovljanima u seniorskoj konkurenciji. Ona je u nedjelju, 24. siječnja, u posljednjoj, finalnoj utakmici turnira pobijedila ekipu ‘Buki i sinovi’ iz Međurića, s rezultatom 5:3. Pehar i novčanu nagradu uručio im je Ivica Maletić, tajnik ŠNK ‘Slavonac’, organizatora malonogometnog turnira. Zimski malonogometni turnir u Lipovljanima po 23. puta uspješno organiziranog u lipovljanskoj sportskoj dvorani.

U seniorskoj konkurenciji 9. siječnja, prvog dana turnira ‘Lipovljani 2016.’, zaigrale su 22 ekipe, među njima i ekipa ‘Bunker’, koja je odlično i borbeno odigrala sve utakmice na turniru. Mladi nogometaši iz Garešnice pokazali su dobar i brz nogomet, s odličnom efikasnošću.

U finalu su imali odličnog suparnika, ekipu ‘Buki i sinovi’, čije jezgro čine nogometaši iz Međurića i njihovog nogometnog kluba, i ne bi bilo nezasluženo da su i oni pobijedili. Ipak, u finalnoj utakmici, brzo vodstvo malonogometaša iz Garešnice, koji su već u 6. minuti vodili s 3:0, za nogometaše iz Međurića više nije bilo dostižno, bez obzira na ‘dužu klupu’ i dobru igru drugoplasiranih. Gledatelji su vidjeli odličnu utakmicu, s 8 postignutih golova u finalu turnira, a to potvrđuje odličnu kvalitetu turnira.

Za pobjednike, ekipu ‘Bunker’ iz Garešnice igrali su: Matija Grgić, Mata Kraljević, Vedran Zdjelar, Dragan Vaclavek, Antonio Haklberg, Ante Starčević, Tomislav Kolar, Tomislav Golubić i Ivan Purkić. Predstavnik ekipe bio je Mišo Arbutina, a trener Goran Slunjski.

Drugo mjesto osvojila je ekipe ‘Buki i sinovi’ iz Međurića za koju su igrali: Oliver Marijanović, Ivan Paukovac, Vedran Macura, Denis Podhraški, Ivan Kaurin, Ilija Lepan, Vedran Kristić, Božo Posejpal, Ivan Matijačić i Ivan Kuharić. Predstavnik ekipe bio je: Ivan Paukovac, a trener Zdravko Toš.

U popodnevnim satima, u nedjelju, 24. siječnja odigrana je i utakmica za 3. mjesto zimskog malonogometnog turnira ‘Lipovljani 2016.’ Ekipa ‘Caffe bar Plavac’ iz Novske pobijedila je ekipu ‘Društvo prijatelja Hajduka’ iz Novske s minimalnih 2:1. Utakmica je bila zanimljiva i tvrda, jer se igrači obje ekipe dobro međusobno poznaju, pa su tek nijanse odlučivale. Obje ekipe igrale su dobar i brz nogomet tijekom ovogodišnjeg turnira i zasluženo su igrali na završnici turnira.

Za ekipu CB Plavac igrali su: Kristijan Sertić, Ivan Sertić, Darko Iličić, Ivan Marčec, Domagoj Ljubičić, Ivan Mašunjac, Matej Bogunović, Alen Vistid, Zvonimir Baranašić, Marinko Trutić i Marko Filipović. Voditelj ekipe bio je Željko Grgurić, a trener Željko Mazenić.

Za ekipu ‘Društvo prijatelja Hajduka’ igrali su:  Antonio Kovačić, Davor Radić, Ivan Slekovac, Dražen Gugić, Luka Lončarević, Milan Šakić, Antonio Đusi, Mario Brtan, Tihomir Vranjić i Mario Milašinović. Trener ekipe bio je Mario Batković.

Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su novčanom nagradom i peharom organizatora.

Damir SMETKO