PLESALO SE, PJEVALO I RECITIRALO

Dječji vrtić ‘Iskrica’, Lipovljani

PLESALO SE, PJEVALO I RECITIRALO

 

                Svake godine početkom lipnja Dječji vrtić ‘Iskrica’ iz Lipovljana pripremi završnu priredbu svojih polaznika kojom najstariju djecu ispraćaju u školu. Tradicija je nastavljena i ove godine, i u ponedjeljak, 3. lipnja priredba polaznika Dječjeg vrtića iz Lipovljana održana je u Društvenom domu pred mnoštvom roditelja, baka i djedova, te braće i sestara koji su uživali u jednosatnom programu.


Od najmlađe do najstarije vrtićke skupine, te polaznika ‘male škole’, koji se pripremaju za polazak u osnovnu školu, zajedno s tetama odgajateljicama, svi su se trudili da program bude lijep i zanimljiv, raznolik i raspjevan, a nepredvidivost reakcije nekog od najmlađih izvođača programa samo je dobro došla tijekom programa.

Dječje skupine su najviše plesale, pjevale i recitirale, izvele igrokaz, a po prvi puta jedna je dječja skupina izvela i dio programa na engleskom jeziku. Sve izvedeno upućuje na vrlo dobar rad u vrtiću, unatoč svim problemima koji se tijekom školske godine javljaju, u vrijeme polaska djece u vrtić. Iako je osnovna namjena dječjeg vrtića čuvanje djece dok roditelji rade, u lipovljanskom Dječjem vrtiću trude se polaznike naučiti igrati i zabaviti, ali i mnoštvo drugih korisnih stvari. Posebno se to odnosi na polaznike ‘male škole’.

Roditelji polaznika Dječjeg vrtića također su bili zadovoljni završnom priredbom. Vidjeli su svoje dijete u nekoj novoj situaciji, na jednom od prvih javnih nastupa, što je sigurno bio doživljaj za čitavu obitelj. Zato je razumljiv pljesak pune dvorane malih izvođačima programa i cvijeće uručeno tetama odgajateljicama.

Na početku priredbe sve prisutne pozdravila je Nevenka Zorić, ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Iskrica’ iz Lipovljana. Posebno je pozdravila Tomislava Lukšića, zamjenika načelnika Općine Lipovljani, Anku Doležal, predsjednicu Upravnog vijeća Dječjeg vrtića i dosadašnju predsjednicu Općinskog vijeća općine Lipovljani, te Miroslava Horvata, člana Upravnog vijeća. Podsjetila je sve prisutne da Dječji vrtić u Lipovljanima, nakon odvajanja od Dječjeg vrtića u Novskoj, samostalno radi već 15 godina. Svim izvođačima programa zahvalila se za uloženi trud i volju u pripremi završnog programa.

(D. SMETKO)