PJESMOM, MOLITVAMA, BLAGOSLOVOM I OSMJESIMA ZAPOČELA JE NOVA ŠKOLSKA GODINA U LIPOVLJANIMA

Blagoslovom svih učenika, nastavnika i prisutnih roditelja, te prostora škole i školske opreme, započela je nova školska godina za učenike lipovljanske osnovne škole, u ponedjeljak, 7. rujna. U predvorju Osnovne škole Josipa Kozarca okupljenim učenicima priređena je dobrodošlica, a sve ih je blagoslovio vlč. Tomislav Pavlović, župnik lipovljanske župe.

Već od 7.30 sati, pola sata prije početka nastave, u školskom predvorju lipovljanske osnovne škole začula se dječja galama i vriska jer su u školu započeli dolaziti učenici viših razreda. S najmlađima, koji tek kreću u školu, dolazili su – roditelji. Sve okupljene najprije je pozdravio školski zbor s pjesmom, a potom i Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole. Svima je zaželjela uspješnu, sretnu i radišnu novu školsku godinu, pa red prepustila blagoslovu župnik Tomislava Pavlovića, i zajedničkoj molitvi.

Nakon još jedne pozdravne pjesme, dosadašnji učenici s osmjesima i veseljem uputili su se u svoje razrede, na sat razrednika i još druga dva sata nastave, a prvačići su krenuli u svoju učionicu. Dočekala ih je namještajem novoopremljena učionica, učiteljica Sanja Fehir, te asistentica učiteljice Marinela Dragičević.

Roditelje i učenike prvog razreda, koji kreću u školu i na svoje dugogodišnje obrazovanje, u razredu je još jednom pozdravila ravnateljica Mirjana Faltis, te pedagog škole Zvonimir Vidić . Učenicima se predstavila i učiteljica, razrednica Sanja Fehir, a nakon toga su učenici 3. i 4. razreda izveli program dobrodošlice, uz pjesmu i igrokaz.

Satom upoznavanja nastavljen je prvi dan škole za učenike prvog razreda, a roditeljskim sastankom za njihove roditelje.

-U školskoj godini 2015./16., Osnovnu školu u Lipovljanima, i njenim područnim školama, pohađat će 350 učenika. U prvi razred su krenula 53 učenika, od toga u matičnoj školi 27 učenika – rekla nam je Sanja Baić, tajnica Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima.

Damir SMETKO