PJESMOM I PLESOM DOČEKAN SV. NIKOLA KOJI JE PODIJELIO POKLON PAKETE SVOJ DJECI

Uz tradicionalno obilježavanje blagdana sv. Nikole, zaštitnika djece i pomoraca, i ove godine su darivana sva djeca, od prve do 10. godine života s područja općine Lipovljani. Večer prije blagdana, za najmlađe je pripremljen i prigodni program u Društvenom domu. Uz pjesmu i ples dočekan je sv. Nikola, koji je ove godine došao u pratnji Krampusa, a na odlasku kući svako dijete je dobilo poklon paket, kojeg su dijelile, u ime sv. Nikole, djelatnice Općine Lipovljani.

U potpunosti je bila ispunjena novoobnovljena dvorana Društvenog doma u Lipovljanima s djecom koja su najčešće, u pratnji roditelja, braće i sestara ili baka i djedova, u petak, 5. prosinca došli na prigodni program posvećen darivanju najmlađih. Jednosatni program dočeka sv. Nikole pripremili su polaznici Dječjeg vrtića ‘Iskrica’ i učenici nižih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana. Polaznici Dječjeg vrtića i vrtićke Male škole, zajedno s odgajateljicama izveli su  nekoliko plesova i igara, a pokazali su da znaju i osnove znakovnog jezika.

Kako sv. Nikola poklone ostavlja u čizmicama, učenici nižih razreda Osnovne škole, iz matične, ali i područnih razreda u Piljenicama i Kraljevoj Velikoj, ispričali su priču o malom postolaru Šegrtu Hlapiću i cirkusantici Giti i njihovim zgodama i nezgodama. Kroz pjesmu i ples, igrokaze, te nastup članica navijačko-plesno-akrobatskog kluba ‘Iskrice’, zabavili su sve prisutne posjetitelje do dolaska sv. Nikole i njegovog vjernog pratitelja Krampusa.

Po dolasku u dvoranu i na pozornicu sv. Nikola je pozdravio sve izvođače programa, ali i one koji su program samo gledali, a svi oni su mu se pohvalili da su bili dobri, dobro učili i slušali roditelje. Zajedno su otpjevali pjesmu, pozdravljali se i fotografirali za uspomenu. Neki su se malo bojali Krampusa, no svi su ipak pošli kući veseli i sretni jer su dobili lijepe poklone, kakve najmlađi očekuju uoči sv. Nikole. Ove godine, kao i prijašnjih godina, djeci s područja općine Lipovljani podijeljeno je 450 prigodnih poklon paketa. Prigodnim programom uz blagdan sv. Nikole započelo je svečarsko, adventsko vrijeme na lipovljanskom području.

(Damir SMETKO)

slike u galeriji

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA  KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA