PJESMOM I GLAZBOM DARIVALI NAM RADOST BOŽIĆA

Tradicionalni koncert, uoči Božića, svih udruga u kulturi općine Lipovljani, ove je godine održan u nedjelju, 18. prosinca, a gledala ga je puna dvorana posjetitelja lipovljanskog Društvenog doma. Organizaciju koncerta nosio je Mješoviti pjevački zbor ‘Lira’, a program je vodila Klara Ćosić, članica KUD-a ‘Lipa’.

                Adventski koncert u Lipovljanima, kako bi kroz pjesmu i glazbu još jače otvorili dušu rođenju Božića, s dvije božićne pjesme otvorio je MPZ ‘Lira’. Nastavio ga je zbor umirovljenika općine Lipovljani ‘Perunike’, a nakon njih nastupio je ponovo MPZ ‘Lira’, sa slovačkim božićnim pjesmama.  

                Na Adventskom koncertu, izvodeći božićne pjesme, još su nastupili tamburaši KUD-a ‘Lipa’, pjevačka skupina Kulturno prosvjetnog društva Ukrajinaca ‘Karpati’, Ženska pjevačka skupina ‘Lepeze’ Češke besede općine Lipovljani, te mladi talenti okupljeni u pjevačkoj skupini ‘Veritas’.

                Pri kraju koncerta svim izvođačima, za nesebičan rad tijekom godine zahvalio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, a svim posjetiteljima, ali i svim stanovnicima općine Lipovljani zaželio je vesele i sretne blagdane i uspješnu novu, 2017. godinu.

                Ovogodišnji božićni koncert u Lipovljanima završio je zajedničkom pjesmom svih izvođača. Pjevala se ‘Tiha noć …’ na hrvatskom, češkom, ukrajinskom i slovačkom jeziku.

Damir SMETKO