Otvorenih vrata i radionicama „Učenje kroz igru“ obilježili smo Dan škole

Otvorenih vrata i otvorenih srca za sve  drage goste OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani obilježila je u petak, 16. ožujka ove godine Dan škole. Obilježavanje je počelo svečanim programom u kojem je sudjelovao zbor škole te učenici Područne škole Piljenice sa scenskim prikazom „Pauk umjetnik“  kojim  predstavljaju  školu i županiju na državnoj smotri LiDraNo u Primoštenu. Svima nazočnima prigodnim riječima obratila se ravnateljica škole. Čestitke za postignute uspjehe uputio je načelnik Nikola Horvat. Svečanom obilježavanju Dana škole uz načelnika Općine nazočili su umirovljeni zaposlenici škole kao i učenici 2. razreda OŠ Jasenovac.

Nakon svečanog programa obilježavanje je nastavljeno radionicama pod nazivom „Učenje kroz igru“. Edukativne i kreativne radionice za učenike razredne nastave  održavale su se u sportskoj dvorani.   Ukupno 16 radionica s po 4 zadatka pripremili su učitelji te starije članice „Iskrica“. Učenici su mogli birati između radionica vezanih uz basne i bajke ili pak glazbenih slušaonica i sviraonica te likovnih radionica, optičkih iluzija, matematičkih labirinta, info-igara, pokusa, sportskih poligona, izrade origamija, slagnja kocki, lova na riječi i zadataka iz vjeronauka.

Za učenike predmetne nastave nastavnici su pripremili 20 radionica koje su sadržavale po 4 zadatka. U radionicama učenici su mogli putovati kroz povijest i Hrvatsku, rješavati jezične mozgalice, okušati se u matematičkim izazovima, upoznati fiziku kroz igru, učiti o životu i za život, provjeriti poznavanje stranih jezika okušati se u likovnim, glazbenim, filmskim i sportskim radionicama, rješavati zadatke iz vjeronauka, tehničkog, kemije, informatike te knjižničarstva.

Radionice su obišli i  okušali se u rješavanju zadataka načelnik i umirovljeni djelatnici škole dok su učenici iz OŠ Jasenovac sudjelovali u svim radionicama razredne nastave.

Radionice su trajale dva školska sata a na kraju su nagrađeni najbolji učenici.  Najviše zadataka od učenika koji pohađaju razrednu nastavu riješile su učenice 4. razreda Hana Đusi, Jelena Hrmo, Lucija Letvenčuk i Leona Jupek. Najuspješniji učenici koji pohađaju predmetnu nastavu su učenici 7.b razreda Luka Matešković i Matija Dujić te učenik 7.a razreda Mihael Toth.