OTVORENA IZLOŽBA SLIKA LIPOVLJANSKE SLIKARICE LJUBICE KOZINA

U izložbenom prostoru na katu Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima, u petak, 20. studenog otvorena je izložba likovnih radova Ljubice (Ivane) Kozina iz Lipovljana, koja se slikarstvom uspješno bavi više od 20 godina. Na 30-tak radova pokazane su teme i motivi, od početaka njezinog slikanja, kada je to radila debelim namazima uljanih boja, do sadašnjih radova u suhom pastelu.

Izložbu radova Ljubice Kozine organizirala je Narodna knjižnica i čitaonica Lipovljani. Stoga je na otvaranju izložbe, sve prisutne goste, a bio ih je velik broj, pozdravila Marica Tisaj, ravnateljica knjižnice. Pjevačice: Mirjana, Irena i Sonja za ljepši ugođaj zapjevale su nekoliko pjesama, a o radovima autorice Ljubice kratko je govorio Ivica Bilandžić iz Kutine. Kako bi ugođaj bio prigodan, tijekom svečanog otvorenja izložbe, pa jednu svoju pjesmu pročitale su Ljubica Stublija i Blaženka Horvat.Ljubica Kozina članica grupe slikara općine Lipovljani pri Udruzi žena
‘Veličanka’ iz Kraljeve Velike, pa je Ivica Bilandžić iskoristio priliku i najavio skorašnju zajedničku izložbu likovnih radova članova te likovne  grupe. O počecima likovnog djelovanja likovne grupe u Lipovljanima kratko je govorio i Stjepan Crnko iz Kraljeve Velike.

Na kraju svečanog otvorenja svim prisutnima zahvalila se i Ljubica Kozina, autorica radova naglasivši da je sretna što svoje likovne radove i motive može podijeliti sa svojim poznanicima. Izloženi likovni radovi uspješne autorice iz Lipovljana mogu se pogledati, u lipovljanskoj knjižnici, slijedeća dva tjedna.

Damir SMETKO