ORUŽJE I STRELJIVO I DALJE SE MOGU VRATITI BEZ IKAKVIH POSLJEDICA

S ciljem upozoravanja na sve opasnosti od minskih polja, koja još postoje na našem području, te s mogućnošću predaje oružja i streljiva bez ikakvih sankcija, djelatnici Policijske postaje iz Novske u suradnji s djelatnicima Hrvatskog centra za razminiranje i Općine Lipovljani, proveli su u Lipovljanima, u utorak, 16. listopada preventivnu akciju ‘Manje oružja, manje tragedija’.

                Od 10 do 13 sati, kod zgrade pošte u Lipovljanima, djelatnici PP Novska, na čelu s Ivicom Sarajlijom, kontakt policajcem, podsjećali su građane na mogućnosti da u njihovim domovima još uvijek ima zaostalog oružja, streljiva, ili ubojitih minsko-eksplozivnih naprava.

                Za više od 100 učenika lipovljanske Osnovne škole Josipa Kozarca, od prvog do četvrtog razreda, kraća predavanja o zaštiti od oružja i streljiva, održao je Marijo Malekinušić, djelatnik protueksplozivne zaštite PU SMŽ. O postojećim minskim poljima, njihovoj opasnosti i označavanju, učenicima osnovne škole, ali i polaznicima Dječjeg vrtića u Lipovljanima, govorila je Claudia (Tamara) Vlahovac, djelatnica Hrvatskog centra za razminiranje Sisak. Učenici osnovne škole, ali i polaznici vrtića, potom su postavljali pitanja policijskim službenicima.

                Akciju ‘Manje oružja, manje tragedija’ u Lipovljanima posjetili su i građani koji su se zanimali za tijek razminiranja u minsko sumnjivim područjima. Svi oni još jednom su upoznati s mogućnostima povrata oružja, streljiva i eksplozivnih naprava, bez vremenski ograničenog roka i bez pokretanja kaznenog postupka.

Damir SMETKO