ORGANIZIRAN MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR NA SPOMEN PREMINULOG ANTUNA NEDUKA

U spomen i sjećanje na nesretno preminulog Antuna Neduka – Doka, sumještana, prijatelja i veterana kluba prije dvije godine, na blagdan Antunova na igralištu ‘Starog Grada’, u petak, 12. lipnja u Kraljevoj Velikoj je održan Memorijalni turnir veteranskih nogometnih ekipa. Turnir su odigrale tri ekipe, a prvi pobjednici su nogometni veterani iz Brestače.

                Memorijalnim turnirom ‘Antun Neduk – Dok’ započelo je ovogodišnje 3-dnevno obilježavanje blagdana Antunova u Kraljevoj Velikoj, koji se veže uz sv. Antuna, nebeskog zaštitnika naselja i mjesne crkve. Na ovogodišnjem 1. turniru igrali su veterani iz Repušnice, Brestače i domaćini iz Kraljeve Velike. Igralo se po vrućem i sparnom vremenu, pa su igrači s dosta napora odigrali turnir.

U prvoj utakmici igrale su ekipe ‘Stari Grad’ Kraljeva Velika i ‘Slavonija’ iz Brestače. S rezultatom 3:0 bolji su bili igrači iz Brestače. I u drugoj utakmici ista ekipa je pobijedila ekipu ‘Mladosti’ iz Repušnice s 3:1. Tako su s dvije pobjede Brestovljani osigurali pobjedu na turniru. U trećoj utakmici, domaćini su isto pobijedili goste iz Repušnice, s rezultatom 4:1, pa su osvojili drugo mjesto.

Nakon završenog turnira, uz nazočnost ostalih članova obitelji, pehare za postignute rezultate nogometašima je predala Nikolina Neduk Karabaić, kćerka Antuna Neduka. Najprije je pehar uručila ekipi iz Repušnice, potom ekipi iz Kraljeve Velika, a pobjednički pehar predala je Ivici Cinku, za ekipu pobjednika, nogometnih veterana iz Brestače. Potom se zahvalila igračima i organizatorima, što su obnovili sjećanje na njezinog oca koji je iznenada i šokantno umro uz rub nogometnog igrališta u Kraljevoj Velikoj, tijekom igranja malonogometnog turnira prije 2 godine.

Želja organizatora je da ovaj turnir bude tradicionalan u Kraljevoj Velikoj uz blagdan sv. Antuna.           (Damir SMETKO)