OPROŠTAJNI POSJET ŽUPNIKA JOSIPA BOGOVIĆA KOD NAČELNIKA OPĆINE LIPOVLJANI

U oproštajnom posjetu dosadašnjeg župnika lipovljanske župe, vlč. Josipa Bogovića, u petak, 14. kolovoza, u uredu načelnika primio je Mario Ribar, općinski načelnik. Župnik Josip Bogović, koji odlazi u župu Rešetare, zahvalio je načelniku općine Lipovljani za svu zajedničku, uspješnu jednogodišnju suradnju i upućenu pomoć za materijalnu obnovu župe i župne crkve u Lipovljanima.

Na oproštajnom susretu bio je prisutan i vlč. Tomislav Pavlović, kojeg je požeški biskup Antun Škvorčević imenovao za novog upravitelja župe Lipovljani.

Misa uvođenja novoimenovanog župnika bit će održana u nedjelju, 16. kolovoza u župnoj crkvi sv. Josipa u Lipovljanima s početkom u 9 sati.

Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, pozdravio je i zahvalio župniku Josipu Bogoviću na lijepoj zajedničkoj suradnji, te mu zaželio također uspješan rad i u novoj sredini.

Općinski načelnik se ovom prilikom upoznao i sa novim župnikom, koji je do sada vodio Župu u Lukaču, smještenu u Virovitičko – podravskoj Županiji, zaželjevši mu dobrodošlicu u Lipovljane, te mu ponudio svu potrebnu pomoć Općine Lipovljani i svih općinskih službi, tijekom duhovnog rada i obnove župne crkve i župe sv. Josipa Lipovljani.

Pri ovome zajedničkom susretu, već su dogovorene određene aktivnosti, a jedna od njih je i još jedan susret novog župnika i općinskog načelnika, koji će na istom okupiti suradnike u Općini Lipovljani, te predsjednike mjesnih odbora, radi još boljeg međusobnog upoznavanja, te upoznavanja novoga župnika sa Župom i Općinom Lipovljani.

Damir SMETKO