OPĆINSKI PRORAČUN OPĆINE LIPOVLJANI NAKON IZMJENA IZNOSI VIŠE OD 15,6 MILIJUNA KUNA

Vijećnici Općinskog vijeća općine Lipovljani održali su u petak, 5. listopada 11. sjednicu vijeća u ovom sazivu. Sjednica je održana u znaku drugih izmjena i dopuna općinskog Proračuna, te programa koji se iz Proračuna financiraju. Sjednicu je vodio Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, a na sjednici je bilo nazočno 10 vijećnika.

                Sjednica je započela vijećničkim pitanjima o uvijek aktualnoj komunalnoj problematici s cestama, odvodnjom, održavanja groblja, pa čak i o komunalnom redaru. Na sva pitanja odgovarao je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

                O drugom rebalansu općinskog Proračuna, vijećnike je na sjednici opširno informirao Nikola Horvat, načelnik općine pojasnivši gotovo svaku promjenu u Proračunu. Uz to pojašnjenje, vijećnici su dobili i pismeno objašnjenje svih promjena, a uz niz pitanja, drugi ovogodišnji rebalans općinskog Proračuna općine Lipovljani usvojen je s 8 glasova za i 2 suzdržana glasa.

                U ovom rebalansu Proračun općine Lipovljani povećan je za 2,2% pa sada iznosi više od 15 milijuna i 600 tisuća kuna, što je, za sada, najveći iznos općinskog Proračuna tijekom postojanja općine Lipovljani.

                Na kraju sjednice vijećnici su odobrili novi prijedlog odluke o socijalnoj skrbi, donijeli odluku da će obitelji Hrmo, s petero djece, iz Lipovljana čiji je otac Ivica teško bolestan, financijski pomoći s 15 tisuća kuna i na raspravu primili prijedlog cjenika usluga odvoza komunalnog otpada za koji se predlaže povećanje od 52% zbog raznih promjena na području komunalne djelatnosti.

Damir SMETKO