Općinski načelnik obišao je učenike prvih razreda u matičnoj školi u Lipovljanima i Područnoj školi Piljenice

         Nakon obilaska područne škole u Kraljevoj Velikoj, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, u srijedu, 16. rujna obišao je i prvašiće u matičnoj školi u Lipovljanima, te Područnoj školi u Piljenicama. U Lipovljanima je u prvi razred krenulo 15 učenika, a u Piljenicama tek 3 učenika.

          Načelnika Nikolu Horvata, u pratnji Mirjane Faltis, ravnateljice Osnovne škola Josipa Kozarca, u matičnoj školi u Lipovljanima, dočekalo je 15 učenika koje je svoje obrazovanje započelo uz učiteljicu Ivanu Ptičar. Svaki učenik u svoj klupi, prema uputama Ministarstva obrazovanja, prati nastavu, pa se razred čini punije učenicima. Osim u učionici, koristi se i lijepo vrijeme za održavanje redovne nastave i u učionicama na otvorenom. Nakon predaje košare slatkiša, Nikola Horvat je prvašićima zaželio veselo i uspješno obrazovanje, a svim učenicima i zaposlenicima škole zdravu i sretnu novu školsku godinu.

         U Piljenicama, u prvi je razred krenulo troje učenika, a uči ih učiteljica Tatjana Dlouhi. U maloj učionici škole, pravšići su krenuli na svoje školovanje u kombiniranom razredu s učenicima tek godinu starijim, iz drugog razreda. Zajedno će pratiti nastavu, a u školskom dvorištu, na otvorenom, družit će se za sunčanih i lijepih dana. Tu će se zasladiti i slatkišima  koje ima je poklonio općinski načelnik Nikola Horvat, u želje da im i školovanje bude slatko, veselo i uspješno.

Damir SMETKO