ODRŽANO PREDAVANJE O TURISTIČKIM POTENCIJALIMA OVOGA KRAJA, I OTVORENA IZLOŽBA LIPOVLJANSKIH ZALJUBLJENIKA U KIST I BOJE

Predavanjem Eduarda Bogovića, voditelja službe za promidžbenu i turističku djelatnost u JU Park prirode Lonjsko polje, na temu: ‘Park prirode Lonjsko polje kao izazov turističkog razvoja’, započelo je u četvrtak 13.ožujka ovogodišnje obilježavanje Josipova – Dana općine, župe, škole i Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima. U knjižnici i čitaonici u Lipovljanima okupio se veliki broj zainteresiranih za predavanje, a u ime domaćina sve je pozdravio Mario Ribar, načelnik Općine Lipovljani.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAEduard Bogović predstavio je Park prirode Lonjsko polje sa znamenitostima i vrijednostima, a pojedinačno je predstavio podatke o razvoju turizma na području za koje se brine Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje. Sve do prošle godine, turistički pokazatelji, poput broja posjetitelja, broja novih ležaja i broja noćenja, u Lonjskom polju imali su trend rasta. On je lani zaustavljen, a razlog pada turističkog ostvarenja, prema predavaču, bila je prošlogodišnja, kasna, poplava tijekom travnja, kada su mnogi najavljeni dolasci posjetitelja – otkazani.

Dio zaštićenog područja Lonjskog polja, proteže se i na području općine Lipovljani, južno ispod autoceste. Razvoj turističkog potencijala općine Lipovljani, treba se tražiti upravo kroz KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERArazvoj turizma na području Parka prirode Lonjskog polja. Velike vodene površine na području općine Lipovljani, ribnjaci, jezero, vodotoci, staništa su, ali ujedno i hranilišta, velikom broju ptica. Razvoj ‘ptičjeg turizma’ odnosno promatranje ptica najizgledniji je vid turizma baš na području općine Lipovljani.

Zahvaljujući na predavanju Eduardu Bogoviću, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, naglasio je da je prije 20-tak dana završen i na natječaj Fonda za regionalni razvoj,kojem je nositelj MRRFEU predan vrlo vrijedan razvojni projekt pod nazivom Razvoj turističke infrastrukture na području Općine Lipovljani. Njegovom realizacijom, budući gosti Lonjskog polja, uz izlazno-ulazni prometni čvor na autocesti, najbržim putem bi stizali u srce Lonjskog polja. Projekt Razvoja turističke infrastrukture je vrijedan oko 32 milijuna kuna, a partneri su Općina Jasenovac, Turističke zajednice općina Jasenovac i Lipovljani, te  Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje.

poplavne šume 044Svoje predavanje Eduard Bogović potkrijepio je fotografijama i panoima prepunih gostoljubivih motiva iz Lonjskog polja.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANakon održanog predavanja, Matica hrvatska, ogranak Lipovljani, u četvrtak, 13. ožujka otvorila je u prostoru Knjižnice i čitaonice i izložbu likovnih radova ‘Raskoš lipovljanskih pejzaža’. Uglavnom uljima na platnu, predstavilo se 10-tak lipovljanskih likovnih amatera, s pejzažima Lipovljana i okolice.

poplavne šume 048Izložbu je otvorila Melita Lenička, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Lipovljanima. S 30-tak odličnih likovnih radova predstavili su se Zdenka Kokolek, Slavko Blažeković, Nataša Tisaj, Vlatka Vidiček Dam, Tamara Lukšić, Marina Mikulić, Ivana Kozina i Zdenka Grgurić, uz stručnu pomoć Ivice Bilandžića. Svečanost otvorenja uveličao je Mješoviti pjevački zbor ‘Lira’, a  domaćim pecivima posjetitelje su počastile članice Udruge žena ‘Ruža’. D. SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA