ODRŽANO PREDAVANJE ‘HRANOM DO ZDRAVLJA’

U Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima, u petak, 3. veljače, supružnici i profesori Vlasta i Branko Odobašić iz Lipovljana, održali su zanimljivo predavanje ‘Hranom do zdravlja’. Osim predavanja, koje se temelji i na vlastitom iskustvu u prehrani i pripravljanju hrane, na kraju predavanja moglo se kušati i dio slastica pripremljenih od sirove hrane.

                Profesori iz Lipovljana, Vlasta i Branko Odobašić, već 20 godina nisu na klasičnoj prehrani, punoj mesa i kruha, već jedu vegetarijansku prehranu, a čitajući razne knjige i priručnike o spravljanju zdrave hrane, probali su spremati i makrobiotičku prehranu, te sirove namirnice. Posebno cijene, i u svojoj prehrani koriste popularne ‘smutije’,  miksano sirovo voće i povrće, kojem od proljeća do jeseni dodaju i samoniklo jestivo bilje.

                Svima, koji žele više naučiti o drugačijim načinima prehrane, spremni su održati predavanje, ili tek s njima razgovarati o pripremi hrane, te podijeliti svoje recepte. Posebno su spremni pomoći oko prehrane i onima svojim sumještanima koji imaju određenih zdravstvenih problema, a mogu ih umanjiti ili spriječiti dalje širenje pomoću izmjene načina svoje prehrane.

                Damir SMETKO