Održano godišnje natjecanje u ribolovu članova ŠRD ‘Šaran’ iz Lipovljana

         Redovito godišnje natjecanje u ribolovu udicom na plovak, članovi ŠRD ‘Šaran’ iz Lipovljana, održali su u nedjelju, 29. rujna na dovodnom ribnjačkom kanalu kod Piljenica. Natjecali su se u 4 kategorije, a najuspješniji ribiči, članovi društva, nagrađeni su medaljama i prigodnim ribičkim priborom, uz sufinanciranje Općine Lipovljani.

         Lijepo vrijeme poslužilo je ribolovce, članove ribičkog društva ‘Šaran’, pa se je kod ‘gumene brane’ u Piljenicama, u nedjelju dopodne, okupilo preko 70 članova društva. Nikad duža ribolovna staza s ribolovnim mjestima nije bila u posljednjih nekoliko godina. No, riba nije grizla kako se očekivalo, tako da se i s malim brojem upecanih riba mogao ostvariti dobar rezultat na ovogodišnjem društvenom natjecanju. Ipak, to je do sada najveće natjecanje, a konkurencija među natjecateljima je bila jaka.

         U kategoriji seniora, konkurencija je bila najjača. Natjecalo se gotovo 30 članova društva, a zanimljivo je da je pobijedio, i 1. mjesto osvojio Josip Hudec, predsjednik ŠRD ‘Šaran’. Drugo mjesto pripalo je Tomislavu Hudecu, a 3. mjesto je osvojio Đuro Ivašković.

         U kategoriji seniorki, kojih je sve više u društvu, natjecalo se, ovog puta, 6 natjecateljki. Najuspješnija je bila Ana Krajči, koja je osvojila 1. mjesto, a slijede ju Jelena Stublija i na 3. mjestu Danijela Hudec.

         U mlađim kategorijama, bilo je nešto manje natjecatelja, no oni su zato uhvatili već broj ribica. U kategoriji kadetkinja najuspješnija je bila Valerija Dalenjak, koja je osvojila 1. mjesto, a druga je bila Ivana Buzov. Ostale kadetkinje nisu se pojavile na natjecanju.

         U kategoriji kadeta bila je solidna konkurencija. Među 14 natjecatelja najuspješniji je bio David Pješ, koji je osvojio 1. mjesto. Drugo mjesto je osvojio Luka Stublija, a 3. mjesto Josip Stublija.

         Nakon trosatnog lova, izvršeno je vaganje riba i njihovo vraćanje u vodu, a zajedničko društveno druženje, ručak  i svečana dodjela medalja i nagrada održana je u Društvenom domu u Krivaju. Natjecateljska komisija brinula je o svim detaljima vezanim za društveno natjecanje a u njoj su bili: Goran Milinović, Zlatko Hrmo, Josip Hudec i Veljko Lisac. 

         Na ovogodišnjem natjecanju udicom na plovak u potpunosti je do izražaja došlo dugogodišnje, čak višedesetljetno, iskustvo obitelji Hudec iz Lipovljana, u ribolovu. U najžešćoj konkurenciji muških seniora, pobijedio je Josip Hudec ispred sina Tomislava. U konkurenciji seniorki, 2. mjesto osvojila je Jelena Stublija, kći Josipa Hudeca, a 3. mjesto osvojila je snaha, Danijela Hudec. Drugo i treće mjesto osvojili su i Josipovi unuci Luka i Josip Stublija, u konkurenciji muških kadeta, pa je tako obitelj Hudec najtrofejnija obitelj u ŠRD ‘Šaran’.

         Poribljavanjem voda, održanim akcijama čišćenja i uređenja, te održanim godišnjim natjecanjem u svim kategorijama članova društva, Športsko ribolovno društvo ‘Šaran’ iz Lipovljana, izvršilo je gotovo cjelokupan plan rada za ovu godinu.

Damir SMETKO