ODRŽANI 7. SPORTSKI SUSRETI UMIROVLJENIKA U LIPOVLJANIMA

Udruga umirovljenika općine Lipovljani bila je ponovno uspješni domaćin ‘Sportskim susretima umirovljenika’ s područja Sisačko-moslavačke županije. Na susretima je sudjelovalo 6 udruga, i to iz Gline, Siska, Kutine, Ina-Petrokemije, Novske i Lipovljana, a sportski susreti održani su u četvrtak, 25. lipnja, na Dan državnosti RH.

               Na ovogodišnjim 7. sportskim susretima u Lipovljanima, ekipe umirovljenika natjecale su se u gađanju pikadom i igranju belota, te kuglanju, čije se natjecanje održalo na kuglani u Novskoj. Na kraju sportskih igara, održano je svečano zatvaranje, s podjelom priznanja i nagrada za najbolje ostvarene sportske rezultate.

U gađanju pikadom najbolja je bila ekipa umirovljenika iz Kutine, zatim domaća ekipa iz Lipovljana, a treća je bila ekipa iz Novske. U igranju belota najbolji su bili umirovljenici iz Gline, 2. mjesto osvojila je ekipa iz Novske, a 3. mjesto ekipa Ina-Petrokemija iz Kutine. U kuglanju, u novljanskoj kuglačkoj dvorani, najviše čunjeva su srušili umirovljenici Ina-Petrokemije, 2. mjesto osvojila je ekipa iz Siska, a 3. mjesto ekipa umirovljenika iz Lipovljana. Priznanja i nagrade najuspješnijim ekipama uručili su Miroslav Horvat, predsjednik Udruge umirovljenika općine Lipovljani, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani i  Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani.

Uz svečanu podjelu priznanja, umirovljenicima iz 6 udruga, te domaćinima, članovima Udruge umirovljenika općine Lipovljani, na organizaciji i zajedničkom druženju čestitali su Zvonimir Žlof, predsjednik Zajednice udruga umirovljenika iz Siska, Tomo Benko, potpredsjednik Matice umirovljenika Hrvatske i član Nacionalnog vijeća Vlade RH, Vlado Klasan, gradonačelnik Novske, te Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani.

Nakon sportskih susreta i proglašenja rezultata, održan je ručak, a nakon toga je nastavljeno zajedničko druženje u pjesmu i ples, koje tako uspješno organiziraju domaćini, Udruga umirovljenika iz Lipovljana. (Damir SMETKO)

1-IMG_2489