ODRŽANE SJEDNICE NO KOMUNALNIH PODUZEĆA NA TEMU ANALIZE POSLOVANJA TEKUĆE I PLANOVA ZA IDUĆU GODINU

Pola mjeseca prije završetka kalendarske i poslovne godine, stanje u komunalnom poduzeću ‘Lipkom servisi’ i  ‘poduzeću za distribuciju vode i odvodnje ‘LIP-KOM’-u iz Lipovljana je dobro, većina planskih poslova i financijskih prihoda već je ostvareno, pa se planira poslovanje u idućoj, 2017. godini. O ovogodišnjem poslovanju i potpunim financijskim prihodima ne može se još u potpunosti govoriti, jer godina nije završila, no nastavlja se trend praćenja izvršenih radova i financijskih prihoda i rashoda na mjesečnoj razini, a s trenutnim stanjem upoznati su članovi Nadzornih odbora ova dva lipovljanska komunalna poduzeća.

                Sjednice Nadzornih odbora ‘Lipkom servisa’ i ‘Lip-kom’-a održane su u petak, 16. prosinca u večernjim satima, a direktor Danijel Lenart izvijestio je članove o stanju u poduzećima i planovima za iduću godinu. Sjednice je vodio Josip Krajči, predsjednik oba Nadzorna odbora, koji je na kraju sjednica izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.

                U ‘Lipkom servisima’ nastavili su dobro izvršenje plana i povećali financijski prihod u studenom. Takav rezultat daje naslutiti pozitivno poslovanje ‘Lipkom servisa’ za 2016. godinu, a na istim planskim veličinama gradi se i plan za 2017. godinu, što su članovi Nadzornog odbora odobrili. Nakon toga su prihvatili izmijene sistematizacije radnih mjesta u društvu, a potom su prihvaćene odluke o zaključivanju ugovora o radu, na neodređeno vrijeme s dosadašnjim djelatnicima Martinom Jurić i Jugoslavom Stublija.

                Članovima Nadzornog odbora izložen je i plan poslovanja za iduću, 2017. godinu, koji je rađen prema ostvarenim prihodima tijekom tekuće godine. Na kraju sjednice razgovaralo se i o stalnoj potrebi školovanja i stjecanja specijalnosti djelatnika komunalnog poduzeća.

                Nakon sjednice odbora ‘Lipkom servisa’, održana je i sjednica ‘LIP-KOM’-a. Poduzeće za opskrbu vodom i odvodnjom posluje na granici pozitivnog rezultata, pa je zato još važnije svaki mjesec pratiti ostvarenje prihoda i rashoda. U studenom mjesecu poslovanje je bilo na razini ostalih mjeseci tijekom ove godine, a nastavljeno je i smanjenje obveza prema dobavljačima. Kako je u pripremi održavanje tehničkog pregleda na kolektorima odvodnje, očekuje se sve veći broj priključaka na izgrađenu kanalizaciju u Lipovljanima, pa je time i plan poslovanja za 2017. godinu u očekivanju boljeg i pozitivnog poslovanja.

                Na sjednicama obaju Nadzornih odbora pohvaljeni su zaposlenici za izvršene planirane poslove, a čelništvo tvrtke za ostvarene financijske rezultate. Sve veći je prihod koji komunalno poduzeće u Lipovljanima ostvaruje na tržištu, a takav trend razvoja očekuje se i iduće godine. Ovu godinu i ‘Lipkom servisi’, i ‘Lip-kom’ trebali bi, nedvojbeno, završiti s pozitivnim poslovanjem, zaključeno je na sjednicama Nadzornih odbora ovih poduzeća, posljednjim u ovoj godini.

Damir SMETKO