ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA MATICE HRVATSKE OGRANKA LIPOVLJANI

Članovi Ogranka Matice hrvatske u Lipovljanima, u petak, 26. siječnja održali su redovnu godišnju Skupštinu. Izvješće o radu Ogranka Matice hrvatske u Lipovljanima podnijela je Melita Lenička, predsjednica Ogranka.

Ogranak Matice hrvatske u Lipovljanima, broji 24 člana, a na Skupštini je bilo prisutno 19 članova. No, aktivnosti je bilo gotovo svaki mjesec, tako se kronološki projekcijom fotografije uz popratno objašnjenje, Melita Lenička izvješćem prisjetila događaja koje su organizirali kao i onih na kojima su sudjelovali članovi lipovljanskog Ogranka Matice hrvatske.

Promovirajući i proučavajući lokalnu povijest, uključivanje u organiziranje obilježavanja Dana Josipa Kozarca, uručivanje nagrada najboljim učenicima osnovne škole kao motivaciju za daljnje napredovanje u znanju kao i uspješno organiziranim pjesničkim susretima,  Ogranak Matice hrvatske u Lipovljanima dokazuje iznimno bogat rad kojim se svakako može pohvaliti u protekloj 2017. godini.

Uz kandidirana 4 projekta za financiranje prema općini, Plan rada za 2018.godinu obuhvaća i likovne radionice, Mjesec Hrvatske knjige, pjesničke susrete pod nazivom „Rijeka, šuma nebo“, te izdavanje knjige Ivana Certića „Povijest Lipovljana“ za koju je DVD Lipovljani potpisalo izjavu o partnerstvu za sudjelovanje u sufinanciranju izdavanja spomenute knjige.

Plan rada za 2019.godinu po projektima je identičan planu za tekuću godinu osim autora knjige, a prijedlog za narednu godinu je izdavanje knjige autorice Ljubice Stublija.

U protekloj godini prihodi su iznosili 16.596,09 kn dok su rashodi bili u iznosu od 13.636,44 kuna. Financijsko izvješće za 2017.godinu podnijela je Nada Toš.

Plan rada i financijskog poslovanja isti im je za ovu godinu, kao i za prošlu, 2017., osim izdavanja knjige autora Ivana Certića, za koju će se dodatno potraživati od Općine Lipovljani iznos u visini od 15,000 kuna.

Prisutni članovi prihvatili su izvješće o radu, o financijskom poslovanju, kao i financijski plan i plan rada za 2018. godinu, ali i preostale točne Dnevnog reda, jednoglasno i bez rasprave.

Na kraju godišnje Skupštine, u ime Općine Lipovljani, sve nazočne pozdravila je Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika, podržavajući iznimno predan i nadasve bogat rad  Ogranka Matice hrvatske u Lipovljanima.

(m.p.k.)