ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a KRIVAJ

Dobrovoljno vatrogasno društvo Krivaj održalo je redovnu godišnju Skupštinu u nedjelju, 12. travnja u krivajskom Društvenom domu. Na Skupštini ovog, brojčano najmanjeg vatrogasnog društva, na području općine Lipovljani bilo je prisutno 23 člana, dovoljno za redoviti rad Skupštine, koju je vodio predsjednik Marko Živoder, a toliko je bilo i prisutnih gostiju iz nekoliko vatrogasnih društava iz susjedstva.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Izvješće o radu Društva u 2014. godini u ime Upravnog odbora podnio je Branko Chour, a o radu zapovjedništva govorio je Zoran Tisaj. U protekloj godini nisu imali niti jedan požar, ali su zato, kao i mnogi drugi vatrogasci, bili angažirani u borbi protiv poplava. Zajedno s drugim vatrogasnim društvima, članovi DVD-a Krivaj radili su na obrani od poplava u Kraljevoj Velikoj i u Hrvatskoj Dubici, te tijekom ljeta i na sprječavanju poplave u samom Krivaju. Malo je to neobično, jer je Krivaj smješten na brijegu, no tijekom jedne noći pala je velika količina kiše koja se slila u dvorišta i podrume 10-tak obiteljskih kuća i uzrokovala priličnu štetu.

Lani su imali i inspekcijski pregled, a vatrogasni inspektor nije našao nepravilnosti u radu. Također su imali i operativnu provjeru od strane zapovjednika VZ općine Lipovljani na kojoj su zadovoljili.

U blagajničkom izvješću moglo se čuti da su lani imali ukupni prihod, nešto veći od 13.600 kuna, a rashod nešto veći od 11.000 kuna, no govoreći o radu Društva i Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, Danijel Ribarić, predsjednik zajednice, rekao je kako im je neke troškove direktno platila Vatrogasna zajednica, pa su ukupna ulaganja u ovo društvo nešto veća od 18.000 kuna. Za ovu godinu planiraju nabavu vatrogasnih B i C cijevi kako bi mogli sigurno intervenirati jer su im postojeće dotrajale.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Prošlogodišnju rad pohvalio je i Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine, koji je naglasio kako nikad nije dosta financijskih sredstava, ali i da će za ovu godinu iz općinskog Proračuna vatrogastvo općine imati oko 360.000 kuna na raspolaganju. Također je zahvalio na sudjelovanju članova DVD-a Krivaj u obrani od poplava, te predložio rad na pomlađivanju Društva.

Na Skupštini su usvojene izmjene i dopune Statuta društva, a 10-tak članova dobilo je spomenicu za članstvo u vatrogastvu. Za 20 godina u vatrogasnom članstvu spomenicu mogu nositi: Dubravka Makal, Magdalena Merhaut, Marko Živoder, Jaroslav Makal, Ivan Magdić, Tomislav Šafarik, Mihael Pastor, Krunoslav Kuharić, Zoran Sakač, Maja Zorić i Valentina Kuharić.

Za 30 godina vatrogasnu spomenicu mogu nositi: Branko Chour, Dražen Javiljak i Davor Prebežac. Prisutnima na Skupštini vatrogasne spomenice uručio je Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani. Dobar rad DVD-a Krivaj, u ovoj godini, na kraju Skupštine, zaželjeli su predstavnici susjednih vatrogasnih društava s kojima vatrogasci iz Krivaju već niz godina uspješno surađuju.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA