Održana motivacijska radionica za mlade i nezaposlene u Sisku – priopćenje za javnost

PRIOPĆENJE

 

Poštovani,

zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da su 9.1.2018. (ponedjeljak) Zelena energetska zadruga i Obrtničko učilište Zagreb u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje održali  u Sisku motivacijsku radionicu u sklopu projekta „Dobra energija u društvenom poduzetništvu“ za mlade i nezaposlene osobe s područja Sisačko – moslovačke županije. Na radionici je prisustvovalo 25 osoba zainteresiranih za besplatni program usavršavanja „Savjetnici za učinkovitu potrošnju energije i vode u kućanstvima“. Cilj radionice je bio motivirati mlade i nezaposlene da se prijave na edukaciju i tako steknu nova znanja i vještine, a time povećaju mogućnosti zapošljavanja u svojoj zajednici kao energetski savjetnici. Kroz program edukacije u trajanju od  150 sati, polaznici  će  naučiti razlikovati energetske, ekonomske i okolišne koristi od povećanja energetske učinkovitosti u kućanstvima i tako širiti znanja i alate za borbu protiv energetskog siromaštva.  Program je namijenjen osobama do 25 godina sa završenom minimalno četverogodišnjom srednjom školom strojarske, elektrotehničke ili građevinske struke. Po završetku edukacije polaznici će dobiti verificirane potvrde o usavršavanju za energetske savjetnike.

Edukacija počinje 15.1. u Strukovnoj školi Sisak, a prijave su otvorene do 14.1. putem online obrasca na linku https://goo.gl/LxKGa2.

Projekt “Dobra energija u društvenom poduzetništvu” u vrijednosti 543.206,64 kn u 100%  iznosu je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

S poštovanjem,

Zelena energetska zadruga

Za dodatne informacije:

Sanela Mikulčić, Zelena energetska zadruga, 099 242 0242, sanela.mikulcic@zez.coop

Maja Katić, Zelena energetska zadruga, 098 160 9115, maja.katic@zez.coop  

ZEZ_priopćenje za medije_Sisak