ODRŽANA KOMEMORACIJA I POSLJEDNJI ISPRAĆAJ MIROSLAVA HORVATA

Komemoracijom u Društvenom domu u Lipovljanima, gdje je često vodio aktivnosti Udruge umirovljenika, gdje je često zasvirao i zapjevao ili postavljao pitanja važna za cijelu zajednicu, kao vijećnik i potpredsjednik Općinskog vijeća, vijećnici, suradnici, članovi mnogobrojnih udruga, prijatelji i poznanici, u srijedu, 19. travnja, s tugom i žalošću oprostili su se od preminulog Miroslava Horvata (72) iz Lipovljana.

Bio je aktivan vijećnik i zamjenik predsjednika Općinskog vijeća općine Lipovljani, predsjednik Udruge umirovljenika općine Lipovljani, te član mnogobrojnih općinskih udruga, a od početka 2017. godine i predsjednik Matice umirovljenika Sisačko-moslavačke županje. Pokopan je na mjesnom groblju u Lipovljanima, u srijedu, 19. travnja, uz prisutnosti velikog broja sumještana i prijatelja koji su ga ispratili na vječni počinak.

                Pjevači zbora ‘Lira’, pjesmom je započeo komemoraciju Miroslavu Horvatu, kao svom članu, ali i kao glazbeniku, koji se čitav život bavio glazbom i s njom nastupao na mnogobrojnim pozornicama, donoseći tako veselje i radost u mnoga srca. Potom je pročitano dirljivo pismo unuke Sare, koja se tako, u ime svih članova obitelji oprostila od djeda Miroslava Horvata.

                Zahvaljujući mu za sav rad, kroz 11 godina vođenja Udruge umirovljenika općine Lipovljani, u ime svih članova, od Miroslava Horvata, predsjednika Udruge umirovljenika općine Lipovljani, dirljivim riječima oprostio se Bogdan Hnatjuk, tajnik Udruge umirovljenika. U ime Hrvatske stranke umirovljenika, čiji je bio osnivač i član, na području općine Lipovljani, oprostila se glasnogovornica HSU-a Meri Benutić.     

Na Miroslava Horvata, uspješnog predsjednika, podsjetio je i na svesrdnom angažmanu zahvalio, Tomo Benko u ime Matice umirovljenika Hrvatske.              

          Na aktivan društveni i politički život preminulog Miroslava Horvata, tijekom komemoracije podsjetio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. On je istaknuo značaj i doprinos njegovog aktivnog rada u zadnjih osam godina i u kulturnom i društvenom životu općine, te istaknuo i mnoge aktivnosti njega kao općinskog vijećnika od 2011. godine kad je postao članom Općinskog vijeća, u kojem je aktivno radio do zadnjih dana svog života.

U ime svih vijećnika, zaposlenika općinskih poduzeća i ustanova te djelatnika općine, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani izrazio je sućut prisutnim članovima obitelji preminulog Miroslava Horvata.

                Na mjesnom groblju u Lipovljanima, još jednom su se, uz riječi tuge i neizmjerne zahvale, od Miroslava Horvata oprostili Bogdan Hnatjuk, Meri Benutić i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, a posljednji ispraćaj vodio je Tomislav Pavlović, lipovljanski župnik. Na posljednji počinak, po prohladnom i kišnom vremenu, ispratio ga je velik broj sumještana, poznavatelja i prijatelja, uz njegovu pjesmu koju je posvetio Lipovljanima,  ‘Lipovljani moji dragi’.