Održana godišnja Skupština vatrogasaca Piljenica

         Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Piljenice, u subotu, 22. veljače održali su redovnu 88. godišnju Skupštinu u svom Vatrogasnom domu u Piljenicama. Na Skupštini je bilo prisutno 22 člana, od njih 33, s pravom glasa, i 15 članova djece i vatrogasne mladeži. Skupštinu je vodio Marko Popović, predsjednik društva.

         -U prošloj godini u DVD-u Piljenice bilježimo dva požara. Jedan je bio požar otvorenog prostora, a drugi požar kuće, koji je uz pomoć DVD-a Lipovljani uspješno ugašen, bez opasnosti za obližnje objekte – naglasio je u svom izvješću Zapovjedništva DVD-a Piljenice za 2019. godinu, zapovjednik društva Goran Pavlović. U njemu je istaknuo i kako se nastavlja uspješno obnavljanje vatrogasne opreme koja omogućava dobro i sigurno gašenje požara.

         Ono što godinama uspješno krasi rad DVD-a Piljenice, gotovo punih 15 godina bez prekida, to je rad s djecom i suradnja s područnom školom u Piljenicama. Takav rad je nastavljen i tijekom prošle godine, a ekipe vatrogasne djece i mladeži nastupili su na više kup natjecanja, od Banove Jaruge do Popovače, te na županijskom natjecanju u Trebarjevu Desnom.

         Ono čime se mogu ponositi je da su u spomen na učiteljicu Lidiju Popović i sami, prošlog ljeta, pokrenuli kup natjecanje dječjih vatrogasnih ekipa. Osim toga, bili su i nositelji organizacije ‘Ivanja u Piljenicama’ pa je dosta članova bilo angažirano u radu – u svom izvješću za prošlu godinu, naglasio je Marko Popović, predsjednik DVD-a Piljenice.

         U 2019. godini, u društvu su raspolagali s ukupno 28,5 tisuća kuna, a ukupni prihodi su im bili 21,6 tisuća  kuna, od čega su redovna sredstva Vatrogasne zajednice općine Lipovljani primili u iznosu od 16,5 tisuća kuna.

         Ukupni troškovi u prošloj godini bili su im 22,4 tisuće kuna, a najviše su potrošili na registraciju vatrogasnog vozila, liječničke preglede vatrogasaca, na troškove natjecanja i te potrošeno gorivo i servisiranje vatrogasne opreme.

         Nakon podnijetih izvješća o radu u prošloj godini, bez rasprave su prihvaćeni javnim glasovanjem. Izglasan je i plan rada, te financijski plan za 2020. godinu, u iznosu od 36,5 tisuća kuna.

         Miroslav Buneta i Davor Toš jedini su ovogodišnji dobitnici vatrogasnih spomenicu u DVD Piljenice, i to za 40 godina članstva u vatrogastvu. Vatrogasne spomenice uručio im je Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani.

         Priznanja su dodijeljena i učenicima područne škole u Piljenicama, koji su se iskazali u pisanju i crtanju na temu vatrogastva. Za pismene radove nagrađeni su: Sara Buneta, Karla Golubić, Petar Mandin, Iva Toš, Ema Tremski, David Kralj, Ana Tremski, Josipa Kvaternik Batrenjak, Gabrijel Pavlović, Petra Kvaternik Batrenjak, Josipa Cumbo i Viktorija Bolkovac.

         Za likovne radove nagrađeni su: Dominik Kurbanović, Daniel Pavlović, Ivana Toš, Patrik Dalenjak, Mia Beljan i Erik Grgušić. Posebne Zahvalnice za izuzetnu suradnju tijekom prošle godine DVD Piljenice dodijelio je učiteljicama Područne škole u Piljenicama, te Udruzi žena ‘Mlinarice’ s kojima zajednički ostvaruju programe rada. Zahvalnice je uručio zapovjednik Goran Pavlović.

         Na kraju Skupštine, za aktivan i vrijedan rad u društvu, te uspješne intervencije, a posebno za stalan i uspješan rad s djecom, koji su budućnost društva, DVD-u Piljenice i svim članovima čestitali su Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani. Ona je posebno naglasila i da DVD Piljenice mogu služiti kao primjer u radu s najmlađima, te je poželjela da se takav rad nastavi ove i u sljedećim godinama.

         Redovna godišnja Skupština DVD-a Pijenice završila je zajedničkom večerom članova i njihovih gostiju iz 10-tak susjednih društava, uz glazbu domaćih tamburaša.

Damir SMETKO