ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a KRIVAJ

Članovi DVD-a Krivaj održali su u nedjelju, 23. ožujka, 82. redovnu godišnju Skupštinu svog vatrogasnog društva. Na Skupštini su prihvatili izvješća o prošlogodišnjem radu Društva, te izglasali Plan rada i financiranja u ovoj godini.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Izvješće o prošlogodišnjem radu, prvoj godini rada novog Upravnog odbora DVD-a Krivaj, nakon prošlogodišnjih izbora, podnio je član Upravnog odbora Branko Chour. O radu zapovjedništva govorio je Zoran Tisaj, zapovjednik DVD-a Krivaj, a o financijskom poslovanju blagajnik Vlado Jancentić.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA              U prošloj godini članovi DVD-a Krivaj izvršavali su sve aktivnosti koje je od njih zatražila Vatrogasna zajednica općine Lipovljani. Dodatno se radilo i na uređenju spremnice, te obnavljanju opreme. Tijekom godine raspolagali su s nešto više od 12 tisuća kuna, a potrošili su nešto manje od 10 tisuća kuna. Za ovu godinu predvidjeli su financijski plan u iznosu od 26.000 kuna.

Izvješća o prošlogodišnjem radu usvojena su bez rasprave, a čelništvo je svojim članovima pripremilo i spomenice za 10 i 20 godina članstva u vatrogastvu. Za 10 godina članstva u vatrogascima spomenicu ima pravo nositi Sanel Demiri i Igor Pištora, a za 20 godina Marina Savić, Marina Merhaut i Marijan Jerbić.

Za uspješno školovanje u vatrogastvu priznanje su za dočasnika I. klase dobili Goran Sajdl i Zoran Tisaj, zapovjednik Društva.

DVD Krivaj broji 80 članova. Uglavnom starih i većinom neaktivnih. Mladih ima malo, a školske djece gotovo ni jednog člana. Koliko god se zalagali da Društvo radi, bez najmlađih članova društvo u Krivaju nema budućnosti. Važno je imati dobru opremu, društvene prostorije, dobro vatrogasno vozilo…, ali ako nema mladih članova, nema ni dugog vijeka Društvu unatoč svemu nabavljenom.

Bez obzira na usvojeni plan rada, čini se da je pred novom upravom DVD-a Krivaj najvažniji zadatak pomladiti društvo. Istina je da je sve teže školsku djecu zainteresirati za vatrogastvo, no bez tog rješenja i formiranja bar jedne dječje vatrogasne ekipe, nema ni uspješnog rada čitavog društva. Ni opstojnosti u budućnosti. A onda ni sigurne zaštite od požara, a sve više, i od ostalih elementarnih nepogoda, koje uvijek sprječavaju vatrogasci.

Članovi DVD-a Krivaj tijekom prošle godine nisu imali požara, no sudjelovali su u obrani od poplave u travnju prošle godine, a i tijekom veljače ove godine. Stoga su im čestitke i zahvalu uputili Danijel Ribarić, predsjednik i Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani, te Ivan Magdić, predsjednik MO Krivaj, u ime Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani. Čestitke na radu uputilo im je i 10-tak predstavnika susjednih vatrogasnih društava koji su bili prisutni ovogodišnjoj redovnoj Skupštini DVD-a Krivaj.                 (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA  KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA