ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a KRALJEVA VELIKA

Vrijednost imovine koju ste spasili vašom intervencijom u prošloj godini, opravdava sva ulaganja u ovo Društvo, ali i u naše vatrogastvo. Bilo je nekih prigovora, čemu takav kamion i skupa oprema treba Kraljevoj Velikoj, no da je nije bilo ovdje, u vašoj vatrogasnoj spremnici, ne bi ljetos mogli uspješno intervenirati na spašavanju vrlo vrijednog kombajna prilikom vršidbe žita na poljima Kraljeve Velike – naglasio je Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani, članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kraljeva Velika, na njihovoj redovnoj godišnjoj Skupštini.

                Članovi DVD-a Kraljeva Velika otvorili su ovogodišnji niz godišnjih Skupština vatrogasnih društava i Vatrogasne zajednice općine Lipovljani. U subotu, 10. veljače održana je redovna godišnja Skupština, koju je vodio Danijel Ribarić, uz Zvonka Andrilovića, predsjednika vatrogasnog društva i članove voditeljstva Jožefa Levsteka, Miju Pavlenić i Antonia Mužića. Iznesena su izvješća o radu i financijskom poslovanju tijekom prošle godine, a usvojen je i plana rada za 2018. godinu.

                Na Skupštini DVD Kraljeva Velika bilo je prisutno tek 55, od ukupno 102 člana s pravom glasa, što je samo nešto više od polovice članstva. No, zato su na Skupštinu u punom broju došli najmlađi članovi DVD-a Kraljeva Velika, koji vole vatrogastvo i vatrogasna natjecanja pa to upućuju na, vjerojatno, uspješnu budućnost ovog društva. 

                Sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima bila je jedna od najčešćih aktivnost prošle godine u društvu, a za što je posebno pohvaljen Vlado Mašunjac, koji redovito i uspješno radi s najmlađim ekipama DVD-a Kraljeva Velika.

                U protekloj godini ostvarili su prihod u iznosu od 26.893 kune, od čega je 18.000 donacija Općine Lipovljani putem Vatrogasne zajednice općine Lipovljani. Utrošili su svega pola ostvarenih prihoda, ukupno 11.823 kuna, pa su u ovu godinu prenijeli 12.700 kuna, što će utrošiti za nabavu osobne vatrogasne opreme.

                U ovoj godini planiraju zamijeniti dotrajalu stolariju na spremištu, novom stolarijom, nakon čega bi uredili i unutrašnjost. Nastavit će rad s djecom i vatrogasnom mladeži, i prema potrebama intervenirati u slučaju požara.

                Dobrovoljno vatrogasno društvo Kraljeva Velika broji ukupno 174 člana. Njih 24, ove godine dobili su vatrogasne spomenice za 10, 20, 30 i 60 godina rada u vatrogasnom društvu.

Prvih 10 godina u vatrogastvu ostvarili su: Darko Sijarto, Ivan Radinović, Luka Tomić, Đuka Tomić, Luka Softa, Anita Radinović, Melanie Molnar, Latica Mokosek, Toni Kovačević, Blaženka Jolić, Tomislav Grgić, Ivan Grgić i Ivan Gostrec.

Za 20 godina članstva u društvu spomenicu su dobili: Antun Mareković, Valentina Kostelac, Danijela Mokosek, Dragan Milovac, Marijan Gostrec, Žana Fumić, Kristina Bartolin, Irena Andrilović, Mario Gostrec i Denis Kovačević.

Spomenice su ostvarili, ali još nisu došle, pa će im biti uručene naknadno: Damir Bartolin, za 30 godina članstva, te Nikola Radinović za 60 godina u vatrogastvu.     

Gosti iz susjednih društava pozdravili su rad vatrogasaca iz Kraljeve Velike, a u ime Mjesnog odbora Kraljeve Velike, te u ime Općine Lipovljani i općinskog načelnika Nikole Horvata, na uspješnom radu vatrogascima je čestitala i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani.

Ovogodišnja redovna godišnja Skupština završila je darivanjem najmlađih vatrogasaca za trud i rad koji su pokazali na svim natjecanjima u prošloj godini.

Damir SMETKO