Održana 20. sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Lpovljani

U srijedu, 20. prosinca u Općinskoj vijećnici održana je 20.sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Lipovljani pod predsjedanjem lipovljanskog načelnika Nikole Horvata koji je Vijeću podnio izvješće o otklonjenim nedostacima na komunalnoj i prometnoj infrastrukturi tijekom 2017.godine, te obavijestio o inovaciji usvojenoj amandmanom završnog općinskog vijeća, koje obuhvaća izradu prometnog elaborata za semaforizaciju kod pješačkog prijelaza u Ulici Braće Radić, te izradu prometnog elaborata za postavljanje znakova i prometne opreme u cilju što bolje sigurnosti u prometu.

O poduzetim akcijama preventivnog djelovanja na području Općine Lipovljani, članove vijeća izvijestio je Predrag Klarić, pomoćnik načelnika Policijske postaje Novska. Sva planirana otklanjanja nedostataka na komunalnoj i prometnoj infrastrukturi su izvršena, a planirane preventivne akcije su realizirane.

Poseban naglasak na završnoj sjednici za komunalnu prevenciju, stavljen je na preventivnu akciju „Mir i dobro“ u blagdanskom razdoblju, kada će policija pojačano kontrolirati nedozvoljenu prodaju pirotehničkih sredstava od 15. prosinca do 8. siječnja.

Na opasnosti korištenja pirotehničkih sredstava policija posebno želi upozoriti roditelje, ali i sve ljude koji svojim ponašanjem mogu utjecati na sprječavanje stradavanja djece koja su najčešće žrtve pirotehnike za čiju su nedozvoljenu uporabu ove godine povećane novčane kazne, te se kreću u rasponu od tisuću do 15 tisuća za fizičke osobe, a od 10 tisuća do 80 tisuća kuna za pravne osobe. Za zakonskog skrbnika djeteta mlađeg od 14 godina koje je upotrijebilo pirotehnička sredstva propisana je kazna od 1000 do 3000 kuna.

Predrag Klarić, pomoćnik načelnika PP Novska, tom je prigodom podijelio brošure“Mir i dobro“ svim vijećnicima, a ista će biti objavljena i na službenoj web stranici Općine Lipovljani kako bi se stanovnici mogli detaljnije informirati.

U završnom dijelu sjednice, članovi Vijeća za komunalnu prevenciju, jednoglasno su usvojili obrazložena izvješća o radu Vijeća, te otklonjenim nedostacima i provedenim preventivnim akcijama tijekom 2017. godine.

(m.p.k.)