ODRŽAN TRADICIONALNI ZAJEDNIČKI KONCERT UZ OBILJEŽAVANJE BLAGDANA JOSIPOVA

Sve udruge koje se bave kulturno-umjetničkim radom na području općine Lipovljani, u čast Josipova – Dana župe i Dana općine Lipovljani održali su zajednički koncert za stanovnike Lipovljana. Njima se pridružila i Osnovna škola Josipa Kozarca, s nastupima učenika literarno-dramske aktivnosti koji su ove godine predloženi za državnu smotru. Tako se nastavila tradicija zajedničkog nastupa svih udruga i ove godine, a koncert je održan u nedjelju, 19. ožujka, na samo Josipovo.

                Ovogodišnji zajednički nastup lipovljanskih udruga u čast Dana općine, vodila je Klara Ćosić, članica KUD-a ‘Lipa’, a zadovoljstvo održanim programom uz Josipovo, prije završnog nastupa, istaknuo je i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, koji je još jednom čestitao svim sumještanima Dan župe i Dan općine Lipovljani, te od sveg srca zahvalio svima koji su sudjelovali u ostvarenju ovogodišnjeg obilježavanja Josipova u Lipovljanima.

                Pjesmom sv. Josipu, zajednički koncert otvorili su članovi Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’, a program je nastavljen nastupom članica plesno-akrobatskog kluba ‘Iskrice’.

                Članovi mlađe plesne skupine KUD-a ‘Lipa’ izveli su slovačke dječje pjesme i igre, nakon čega su zapjevali članovi zbora ukrajinskog Kulturno-prosvjetnog društva ‘Karpati’.

                Starija folklorna skupina i tamburaši KUD-a ‘Lipa’, potom su izveli pjesme i plesove lipovljanskog kraja, a nakon njih predstavili su se učenici Osnovne škole. Ivan Štrban, učenik 3. razreda izveo je recitaciju: ‘Ah, ta ljubav’, a lutkarsko-scensku igru ‘Legenda o ljubavi’ izveli su učenici 2. i 3. razreda Poručne škole iz Piljenica.

                Dječja skupina KPD ‘Karpati’ predstavili su se plesom, a zbor Udruga umirovljenika općine Lipovljani pjesmama.

                Uz glazbenu pratnju, članice Češke besede otpjevale su pjesme na češkom i hrvatskom, a na kraju su dvije skladbe izveli tamburaši KUD-a ‘Lipa’.

                Odlično odsviravši pjesmu ‘Tu je moja Slavonija’, raspjevali su sve posjetitelje svečanog koncerta, pa su, na traženje publike, izašli na bis i odsvirali još jednu slavonsku pjesmu. U odličnom raspoloženju, tako je, završio zajednički koncert svih udruga općine Lipovljani i Osnovne škole iz Lipovljana, uz Dan župe i općine Lipovljani. Za sve sudionike programa i goste priređen je kraći domjenak i zajedničko druženje.

Damir SMETKO