ODRŽAN TRADICIONALNI ‘UKRAJINSKI BAL’ DRUŠTVA IZ LIPOVLJANA

Kulturno-prosvjetno društvo Ukrajinaca, ‘Karpati’ iz Lipovljana, tradicionalno početkom veljače organizira ‘Ukrajinski bal’, plesnu večer za svoje članove, ali i sve prijatelje društva i sumještane Lipovljana, koji nisu članovi Karpata. Ovogodišnji ‘Ukrajinski bal’ održan je u subotu, 4. veljače, a po prvi puta održan je u restoranu ‘Omega’.

                Na plesnu večer ukrajinskog društva ‘Kapati’ i ove godine došlo je 150 gostiju, kako bi se mogli zajedno družiti, zabavljati i plesati. Na otvorenju plesne večeri, Ivan Semenjuk, predsjednik ‘Karpata’, pozdravio je sve goste, zahvalio se za dolazak, za podršku u radu tijekom godine, i za svu pruženu podršku u radu društva u proteklih 24 godine. Pozdravio je i uzvanike, prije svega Mihajla Semenjuka iz Slavonskog Broda, predsjednika Ukrajinske zajednice Republike Hrvatske, predstavnike ukrajinskog veleposlanstva u Hrvatskoj, Volodymyra Opanastuka, vojnog atašea i Vitu Holets, atašea za kulturu pri veleposlanstvu, goste iz ukrajinskih društava u Banja Luci i Zagrebu, i sve posjetitelje, od kojih su neki došli na bal i iz Njemačke.

                Na otvorenju bala zaplesala je i mlada plesna grupa ‘Karpata’, koja intenzivno uvježbava plesove tek nekoliko mjeseci, a svi posjetitelji ‘Ukrajinske večeri’ bili su radosni zbog obnove plesne grupe u društvu.

                Veselo i rasplesano bilo je na ‘Ukrajinskom balu’, a posjetiteljima je ukrajinske pjesme izvodio gost iz Slavonskog Broda, član glazbenog sastava njihovog ukrajinskog društva. Uz njega, goste bala zabavljao je i glazbeni sastav ‘Boje noći’ iz Kutine. Održan je i ples cvjetova, koji je nagrađen tortom, a svi su mogli kupiti i tombolu koju su organizirali članovi društva. Kao i dosadašnji, i ovogodišnji, 12. ‘Ukrajinski bal’ dugo će ostati u sjećanju svim sudionicima te večeri.

Damir SMETKO