ODRŽAN SASTANAK S PREDSJEDNIKOM SAVJETA ZA NACIONALNE MANJINE REPUBLIKE HRVATSKE

U utorak, 05. lipnja 2018. godine, općinski načelnik  Općine Lipovljani Nikola Horvat posjetio je Savjet na nacionalne manjine Republike Hrvatske, gdje je zajedno sa članovima Organizacijskog odbora za Lipovljanske susrete prisustvovao sastanku, kod predsjednika Savjeta g. Aleksandra Tolnauera. Sastanku su prisustvovali još i Ivan Semenjuk, predsjednik KPDU ‘Karpati’ Lipovljani, Ivan Doležal, predstavnik ‘Češke besede’ Lipovljani, te Josip Krajči, predsjednik ‘Matice Slovačke’ Lipovljani.

Tema sastanka bila je pokroviteljstvo Savjeta za nacionalne manjine nad tradicionalnom manifestacijom nacionalnih manjina „Lipovljanski susreti 2018.“

U razgovoru je istaknuta važnost očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, te je naglašena potreba održavanja zajedničkih manifestacija nacionalnih manjina.

Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske prihvatio je pokroviteljstvo „Lipovljanskih susreta 2018.“, kao i učešće na Okruglom stolu, na kojem se uz sudjelovanje eminentnih stručnjaka i predstavnika nacionalnih manjina razmatraju najaktualnija pitanja vezana za položaj nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj.