ODRŽAN RADNI SASTANAK ODBORA ZA PRIPREMU 7. ‘DANA JOSIPA KOZARCA U LIPOVLJANIMA’

Pod nazivom ”Josip Kozarac: književnik i prirodoslovac – naš suvremenik” održat će se i ove godine ‘Dani Josipa Kozarca u Lipovljanima’, u okviru programa obilježavanja Dana općine Lipovljani i blagdana sv. Josipa. Na tim, 7. ‘Danima Josipa Kozarca, naglasak će biti na temama vezanim uz književnost, jer se prošle godine govorilo, uglavnom, o šumarskim temama.

         Kako bi ovaj znanstveno-stručni skup u Lipovljanima još jednom iznjedrio važne i zanimljive teme, na Opekama, u prostorima Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održan je radni sastanak članova Odbora za pripremu Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima. Pod vodstvom Josipa Krajčija, predsjednika Odbora, razgovaralo se o temama i programu Dana Josipa Kozarca, koji će se, ove godine, održati u petak, 15. ožujka, od 10 sati ujutro.

         Dani Josipa Kozarca započet će, tradicionalno, otvaranjem izložbe fotografija ‘Šuma okom šumara’. Nakon uvodnog, pozdravnog dijela, stručni skup nastavit će se izlaganjima profesora i studenata Filozofskog fakulteta iz Osijeka, te izlaganjem predstavnika Hrvatskih šuma. Predstavnici Šumarskog fakulteta predstavit će knjigu o cjelokupnom radu prof. Prpića, a dr. Anica Bilić, iz HAZU, Odsjek Vinkovci izlagat će na temu: ‘Svijet bez vremena i društvo bez oca u novelistici Josipa Kozarca’.

         Narodna knjižnica i čitaonica u Lipovljanima bit će i ove godine mjesto održavanja ovog stručnog skupa bogatog sadržaja, a nakon završetka, sudionici Dana Josipa Kozarca, bit će gosti i na ostalom programu u okviru ovogodišnjeg obilježavanja Dana općine Lipovljani i Dana župe sv. Josipa Lipovljani.  Svim članovima Odbora za organizaciju ‘Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima’, te svim izlagačima  na stručnom skupu, srdačno su zahvalili Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani. Posebno su zahvalili i prof. Milanu Oršaniću, voditelju Opeka, na domaćinstvu i doprinosu u realizaciji ‘Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima’.

Damir SMETKO