Održan još jedan rasplesan Ukrajinski bal u Lipovljanima

         Kulturno prosvjetno društvo ‘Karpati’ iz Lipovljana priredilo je Ukrajinski bal, na kom se okupilo 200-tinjak gostiju. Bal je održan u Društvenom domu u Lipovljanima, u subotu, 1. veljače, čime je krenulo vrijeme novih nastupa pjevača i plesača ‘Karpata’ u ovoj godini. Bogat programa nastupa društva bit će iznesen na redovnoj godišnjoj Skupštini, a bal je tek mjesto zabave, plesa i druženja članova ukrajinske zajednice i njihovih prijatelja, za što tijekom godine nema puno vremena.

         Svoje goste, članovi KPDU ‘Karpati’, na početku bala, pozdravili su riječima i pjesmom. Pjevački zbor, otpjevao je tri ukrajinske pjesme, a predsjednik društva Ivan Semenjuk, zahvalio je svima što su došli na ovogodišnji bal i poželio im je ugodno druženje. Uslijedila je večera, a nakon toga ples, uz glazbeni sastav ‘Boje noći’.

         Ovogodišnji Ukrajinski bal posjetili su, i tako ga podržali, Mihajlo Semjenjuk, predsjednik Ukrajinske zajednice RH, Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani, Vlado Karešin, predsjednik KPD ‘Ukrajina’ iz Slavonskog Broda, te Ukrajinci i njihovi prijatelji, iz novljanskog, kutinskog, sisačkog i zagrebačkog područja. A Tanja i Ivica Lažeta, na bal su došli čak iz Njemačke.

         Većina posjetitelja Ukrajinskog bala u Lipovljanina svake godine su iste osobe jer cijene ovakav način druženja i zabave. Ukrajinski bal je plesni bal i većina ih dođe u plesu provesti večernje sate. No, članovi ‘Karpata’ ponude im i kupnju tombola, nagradni ples cvjetova, te kasnu večeru u kojoj se poslužuju pirohi, tradicionalno ukrajinsko jelo. Na ovogodišnjem nagradnom plesu cvjetova pobijedili su djed i unuka Semenjuk, a torta je otišla s unukom u Zagreb.

         Sav prihod koji ostvare na Ukrajinskom balu, kojeg tradicionalno organiziraju početkom veljače, članovi KPDU ‘Karpati’ iz Lipovljana koriste tijekom godine za realizaciju svojih programa.

Damir SMETKO