ODIGRAN PRVI TURNIR GO – DRUŠTVENE IGRE U LIPOVLJANIMA

Narodna knjižnica i čitaonica u Lipovljanima, bila je domaćin prvom turniru igrača GO igre, u subotu, 20. lipnja. Na turniru se okupilo 10-tak igrača iz Zagreba, Kutine i Lipovljana, a prvi turnir otvorio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani.

Prvom turniru i velikoj upornosti da igra GO zaživi u Lipovljanima i na lipovljanskom području svjedočio je i Zoran Mutabdžija, predsjednik IGO udruge Hrvatske, koji je i zaigrao na turniru. Kako bi se što više popularizirala ova zanimljiva društvena igra, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, ponudio je održavanje jednog revijalnog turnira GO igre i za vrijeme ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’, a poziv je primljen s radošću, pa se može očekivati turnir GO igrača, trećeg dana ‘Lipovljanskih susreta’, u nedjelju, 23. kolovoza. Ipak, točan odgovor znat će se do kraja lipnja.

GO igra već je 50-tak godina prisutna u Hrvatskoj, no igra ju mali broj igrača. Kako bi tu zanimljivu i korisnu društvenu igru što više proširili, zaljubljenici u GO, organiziraju turnire i pozivaju sve da se uključe u igru. Knjižnica i čitaonica u Lipovljanima bit će mjesto gdje će jednom tjedno, srijedom u popodnevnim satima, svi zainteresirani moći odigrati partiju GO igre, naučiti pravila i upoznati se s igračima. Tako je bilo i u subotu, 20. lipnja, kada su odigrana tri kola GO igre, s 45 minuta igre po igraču tijekom jedne igre. (Damir SMETKO)