ODIGRAN MEMORIJALNI TURNIR ZORISLAV PROTRKA

Nakon nekoliko godina ŠNK Slavonac iz Lipovljana, ponovno je obnovio organizciju malonogometnog turnira na spomen prerano preminulog člana kluba, ujedno i hrvatskog branitelja Zorislava Protrke. Ove godine turnir je organiziran u subotu i nedjelju, 5. i 6. ožujka, ali s najmlađim ekipama, limačima i pionirima, a memorijalni turnir održan je u Školskoj sportskoj dvorani u Lipovljanima.

Memorijalni malonogometni turnir u subotu su odigrali limači nogometnih klubova: Sokol iz Rajića, Libertas iz Novske, Mladost iz Repušnice i domaći limači Slavonac iz Lipovljana. Igrali su svaka ekipa sa svakom, a najbolji su bili limači Libertasa iz Novske.

Rezultati utakmica limača u subotu, 5. ožujka: NK Slavonac – NK Mladost, Repušnica 1:1, Sokol, Rajić – Libertas  0:6, Slavonac – Sokol 1:3, Libertas – Mladost 4:1, Slavonac – Libertas  0:5 i Sokol – Mladost 0:5. Poredak ekipa je slijedeći: Libertas, Mladost, Sokol i Slavonac.

Drugog dana, u nedjelju, 6. ožujka, održan je Memorijalni turnir mlađih pionirskih ekipa. Sudjelovalo je 5 ekipa, a rezultati su bili: Slavonac – Stari Grad 0:2, Sokol – Libertas 0:1, Mladost – Slavonac 2:2, Stari Grad – Libertas 0:1, Sokol – Mladost 2:0, Slavonac – Libertas 2:2, Stari Grad – Sokol 0:1, Mladost – Libertas 0:6, Slavonac – Sokol 1:2 i Stari Grad – Mladost 1:1.

Najbolja je bila ekipa mlađih pionira Libertasa iz Novske s 3 pobjede i jednim neriješenim rezultatom, a drugoplasirana je ekipa Sokola iz Rajića s tri pobjede i izgubljenom utakmicom.

Ovogodišnji Memorijalni turnir završen je međusobnom utakmicom veterana Slavonca, koji su prije utakmice položili cvijeće i upalili svijeće kod Velikog križa na lipovljanskom groblju i na grobu preminulog člana Zorislava Protrke. Ovaj turnir organizirat će, prema najavama organizatora, i iduće godine.

Damir SMETKO

01-IMG_20160305_113127 02-snk mladost repusnica 03-nk libertas limaci 04-nk sokol rajic limaci 05-snk slavonac limaci