OČEKUJE SE POČETAK ASFALTIRANJA 5 ULICA

Teškim strojevima radnici ‘Strabaga’ iz Zagreba, od 7. kolovoza uređuju 5 ulica na zapadnom dijelu Lipovljana, koje će od 12. kolovoza, ako vrijeme dopusti, asfaltirati. Stanovnici tih ulica to čekaju više od godinu dana, jer su u proljeće prošle godine kroz te ulice prošli radovi na uređenju kanalizacije.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                U utorak, 12. kolovoza trebalo bi započeti asfaltiranje Požeške ulice, prve u nizu. Djelatnici ‘Strabaga’ valjkom su izravnali i nabili kamen duž ulice, izvršili podizanje okana kanalizacijske trase u Požeškoj ulici, kako bi se nivo poklopca našao u ravnini s visinom asfalta. Rade se i pripremi radovi na ostalim ulicama: Vukovarskoj, Vinkovačkoj i ulici Kralja Tomislava, a uskoro se kreće i sa pripremom Slavonske ulice, koje će do kraja kolovoza biti asfaltirane. Krajem srpnja djelatnici ‘Lip-kom servisa’ ugrađivali su poprečne odvodne kanale na svim ulicama, kako bi spriječili izlijevanje površinske vode na glavnu cestu, koja je posebno opasna zimi.

Prošle godine, već u kasnu jesen, asfaltirane su ulice Stjepana Sanića, Antuna Mihanovića i dio ulice Kralja Zvonimira, a radovi na ovogodišnjem asfaltiranju 5 ulica koštat će oko 600.000 kuna sa PDV-om, od čega s 200 tisuća kuna u sufinanciranju sudjeluje Sisačko-moslavačka županija.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA