OBILJEŽEN DAN ŽUPE SV. ANE U LIPOVLJANIMA

U vjerskom zajedništvu, vjernici grkokatoličke župe sv. Ane i rimokatoličke župe sv. Josipa iz Lipovljana, proslavili su blagdan sv. Ane, Dan grkokatoličke župe u Lipovljanima. Proštenje je održano u nedjelju, 11. prosinca, bogoslužjem u župnoj crkvi grkokatoličke župe.

                Misno slavlje vodio je otac Igor Fedešin-Grahovac, župnik župe sv. Ane, u zajedništvu s Tomislavom Pavlovićem, župnikom župe sv. Josipa. Veliki doprinos svečanom obilježavanju Dana župe dali su i pjevači crkvenog zbora župe sv. Ane.

O svetoj Ani i Joakimu, roditeljima Djevice Marije, njenom životu i odgoju u obiteljskim vrijednostima, svim prisutnim vjernicima govorio je župnik Tomislav Pavlović. Iz zdravstvenih razloga, na proštenju župe sv. Ane u Lipovljnaima, nisu bili prisutni najavljeni crkveni velikodostojnici grkokatoličke crkve u Hrvatskoj.

                U velik broj vjernika, liturgiji je bio prisutan i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, te čelnici nekoliko udruga građana koje surađuju s župom sv. Ane. Uz Dan župe, na kraju misnog slavlja, župnik Igor Fedešin-Grahovac zahvalio je svima koji su pomogli njegovo obilježavanje i svima koji su tijekom godine pridonijeli boljitku župe. Poimenično je istaknuo sve donatore i dobročinitelje, a posjetio je da se ove godine radilo na prekrivanju starog župnog dvora.

                Na svečanom ručku, uz prigodu obilježavanja Dana župe sv. Ane, svim dobročiniteljima uručena su pismena priznanja, a svi su i pozvani na daljnju zajedničku suradnju u vjeri.

                Damir SMETKO