OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Prošlo je 25 godina od najtužnijeg dana u povijesti grada Vukovara i cijele Hrvatske. Vukovar je u Domovinskom ratu dao najveću žrtvu nastanku slobodne Hrvatske.

U  znak siječanja na sve žrtve Vukovara, uz 25. obljetnicu stradanja Vukovara, u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata – ogranak Lipovljani, Osnovne škole Josipa Kozarca, Župe sv. Josipa, te Općine Lipovljani, u petak, 18. studenog 2016. godine, od 17,00 sati, u Lipovljanima, Svetom Misom, molitvom i paljenjem svijeća obilježiti će se dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Ovom prilikom organizatori pozivaju sve mještane Općine Lipovljani, župljane Župe sv. Josipa i predstavnike udruga, da se pridruže zajedničkom obilježavanju Dana siječanja.

Program obilježavanja:

17,00  sati – Sveta misa – župna Crkva sv. Josipa u Lipovljanima;

17,30 sati – Procesijski pohod od župne Crkve do Vukovarske ulice u Lipovljanima –  paljenje i polaganje lampiona u znak sjećanja na žrtvu Vukovara;

18,00 sati – Procesijski pohod do Trga sv. Josipa u Lipovljanima – paljenje i polaganje lampiona u znak sjećanja na žrtvu Vukovara;

 1-vukovar