Obavijest za napuštena grobna mjesta

Lipovljani, 01.09.2016.

OBAVIJEST

Poštovani mještani Općine Lipovljani,

Ovim putem želimo Vas obavijestiti da će tvrtka LIPKOM SERVISI d.o.o. tijekom mjeseca listopada,  do pred praznik Svih Svetih, na pojedina grobna mjesta u grobljima; Krivaj, Kraljeva Velika, Piljenice i Lipovljani, postaviti obavijesti kojima se želi upoznati nepoznate vlasnike i posjetitelje da se označena grobna mjesta temeljom članka 14. Zakona o grobljima (NN 19/98, 50/12) smatraju napuštenim.

Napuštena grobna mjesta smatraju se oni grobovi za koje naknada nije plaćena 10 godina, te se za takva grobna mjesta, prema članku 14. Zakona o grobljima, predviđa daljnje raspolaganje sa grobnim mjestom i svom izgrađenom opremom (nadgrobna ploča, nadgrobni spomenik i sl.).

Komunalna tvrtka LIPKOM SERVISI d.o.o. koja se bavi održavanjem groblja, želi na navedeni način prije stupanja u posjed i daljnjim raspolaganjem grobnih mjesta, upoznati neposredno vlasnike i poznanike pokojnika koji obilaze grobna mjesta, o statusu napuštenog grobnog mjesta, kako bi vlasnici dobili posljednju priliku izjasniti se o daljnjem vlasništvu, prije nego li se stupi u posjed.

Informacije o napuštenim grobnim mjestima na području Općine Lipovljani možete dobiti i u prostorijama komunalne tvrtke LIPKOM SERVISI d.o.o., Kutinska 4 u Lipovljanima.

Napuštena grobna mjesta za koje se vlasnici ne jave ili ne izjasne do 31.12.2016. godine, biti će potom oglašeni na oglasnoj ploči komunalne tvrtke LIPKOM SERVISI d.o.o. i prostorijama Općine Lipovljani nakon čega će se sukladno članku 14. Zakona o grobljima stupiti u posjed i daljnje raspolaganje.

Zahvaljujemo na razumjevanju.

Direktor:

Danijel Lenart, dipl.ing.geot.

obavijest-za-grobna-mjesta

1-grobna-mjesta1-001