Obavijest Gradskog crvenog križa Novska

VAŽNO!!! COVID – 19 (KORONAVIRUS)

Pozivamo sve građane starije od 65 godina na praćenje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite i bez velike potrebe ne izlaze iz svojih domova!

Dobrosusjedska pomoć – Mreža humanosti

Pozivamo građane mlađe od 60 godina da se uključe u Dobrosusjedsku pomoć – Mrežu humanosti Gradskog društva Crvenog križa Novska 1. Telefonski kontaktirajte, u prvom redu, svoje roditelje i starije članove obitelji kako bi utvrdili njihove potrebe i pravovremeno im dostavili prehrambene namirnice, higijenske artikle i lijekove! 2. U slučaju da u Vašem susjedstvu živi osoba starija od 65 godina a nema obitelj niti pomoć organiziranu na drugi način telefonski ih kontaktirajte (ili osobnim kontaktom poštujući razmak od 2 metra u zatvorenom prostoru ili 1 metar na otvorenom prostoru) i pomognite im u dostavi osnovnih namirnica, higijene i lijekova prilikom obavljanja redovne kupovine za vlastitu obitelj.

Napominjemo, da su punoljetna djeca dužna brinuti se o svojim roditeljima i skrbnicima na temelju Obiteljskog zakona, upravo onako kako su se roditelji brinuli za Vas do vaše punoljetnosti.

Volonterski rad u Crvenom križu Novska 

Svi koji su u mogućnosti uključiti se u Volonterski rad u Crvenom križa Novska u svom  naselju kontaktirajte nas na telefon 044/600-572.

Psihološka potpora 

Važno je očuvanje i psihološkog zdravlja starijih osoba i pojedinaca u samoizolaciji, stoga u koliko osjećate potištenost, paniku, strah, brigu kontaktirajte broj telefona Društva Crvenog križa Sisačko-moslavačke županije za psihološku potporu 091/952-2452.

            Gradsko društvo          Crvenog križa Novska