NOVOUREĐENE PROSTORIJE PREDANE ČEŠKOJ BESEDI I MATICI SLOVAČKOJ LIPOVLJANI NA KORIŠTENJE

Članovi Češke besede općine Lipovljani i Matice slovačke Lipovljani, ovogodišnje ‘Lipovljanske susrete’ pamtit će po tome što su, u okviru programa manifestacije, dobili na korištenje uredske prostorije u Društvenom domu u 03-IMG_6225Lipovljanima. Predajom ključeva, i simbolično su prostorije predane na upotrebu, u subotu, 27. kolovoza, pred svečano otvorenje ‘Lipovljanskih susreta’.

05-IMG_6235Sve nazočne, kratko je pozdravio načelnik Općine, Mario Ribar, koji je podsjetio na ovu obvezu dodjele prostora, budući je nekada Čehoslovenska beseda imala vlastiti prostor u sklopu duštvenog doma u Lipovljanima, ali i na činjenicu da se zahvaljujući češkoj i slovačkoj nacionalnoj manjini pokrenulo uređenje pozornice, dodjeljenim sredstvima u iznosu od 100.000 kn-a, čime je kasnije pokrenuto kompletno uređenje doma u Lipovljanima. Zahvalio je udrugama za aktivan rad i zaželio još veće uspjehe u radu.06-IMG_6241

Da je to povijesni dan za Lipovljane i Češku besedu općine Lipovljani, na svečanosti je rekao Mirko Knjižek, predsjednik Češke besede, uz zahvalu za 07-IMG_6243izvršeno obećanje, a u ime Matice slovačke zahvalio se Josip Krajči, predsjednik Matice slovačke u Lipovljanima.

Potom je Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, uz prisutnost svih sudionika održanog okruglog stola u lipovljanskoj knjižnici, podijelio ključeve mladom paru, članovima Matice slovačke i Češke besede, koji su taj trenutak čekali ispred novih prostorija.

Svi su obišli prostorije, a članovi Češke besede i Matice slovačke Lipovljani počastili su svoje prve goste, pićem dobrodošlice i kolačima, u novim prostorijama koje će im služiti za rad.

Damir SMETKO

04-IMG_6229 08-IMG_6244 09-IMG_6261 10-IMG_6267 11-IMG_6276