NOVIM ASFALTNIM SLOJEM PRESVUČENA SAJMIŠNA ULICA U LIPOVLJANIMA

Dugo najavljivano uređenje Sajmišne ulice u Lipovljanima započelo je u utorak, 28. ožujka presvlačenjem novog asfaltnog sloja. Prometnica, u jednoj od najstarijih lipovljanskih ulica, kompletnom dužinom od 600 metara presvučena je novim asfaltnim slojem, nakon čega je u srijedu, 29. ožujka nastavljeno s uređenjem bankina.

                Sajmišna ulica je dio županijske ceste Lipovljani – Piljenice – Kutina, pa je njeno održavanje u nadležnosti Županijske uprave za ceste iz Siska. Zbog većih oštećenja koja su nastala posebno u vrijeme obnove magistralne ceste Kutina – Novska – Borovac, Županijska uprava za ceste, obvezala se obnoviti i ovu županijsku cestu. No, kako stalno nedostaje novca za obnovu županijskih cesta, obnova i uređenje Sajmišne ulice u Lipovljanima dogovorena je još prošle godine kao zajedničko ulaganje ŽUC-a i Općine Lipovljani.

Izvođač radova na asfaltiranju ove prometnice je bilo poduzeće Strabag, a obnova asfaltnog kolnika i ostalo uređenje Sajmišne ulice, zajedno s obnovom prometnice preko Torova za Kozarice, prema potpisanom ugovoru, ukupno iznosi milijun i 225 tisuća kuna.

Damir SMETKO