Nova pješačka staza izgrađena je u ulici sv. Barbare

         Prema planu podizanja kvalitete komunalnog standarda, za sve stanovnike općine Lipovljani, svako naselje i većina ulica treba imati nogostup po kom pješaci mogu nesmetano i sigurno hodati, bez obzira na razinu prometa i sve prometne poteškoće.

         Pred kraj prošle godine tako je započela izgradnja trase novog nogostupa u ulici sv. Barbare u Lipovljanima koji ide paralelno uz županijsku cestu. Trasa u dužini od 600 metara, od Industrijske ulice u pravcu Kraljeve Velike, s ostalim radovima uređenja, završena je ovog proljeća, a ostatak će se izgraditi, kad se završe radovi na ugradnji kanalizacije u toj ulici. Vrijednost radova izgradnje nove pješačke staze u ulici sv. Barbare je 400.000 kuna.

         U četvrtak, 7. svibnja, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, predstavio je završetak projekta izgradnje pješačke staze u ulici sv. Barbare, ali je najavio i nova ulaganja u komunalnu infrastrukturu općine Lipovljani. Prije svega je to skori početak radova na završnom dijelu uređenja centra Lipovljana, obnovu asfalta i uređenje županijskih i općinskih cesta, te završetak izrade projektne dokumentacije za izgradnju ili obnovu nogostupa u Ulici braće Radić i Zagrebačkoj ulici s produžetkom prema Novoj Subockoj, te Kolodvorskoj ulici.

Damir SMETKO