NOGOMETAŠI IZ KRALJEVE VELIKE PO ČETVRTI PUTA U NIZU OSVOJILI SVOJ MEMORIJALNI TURNIR

Domaćini Memorijalnog nogometnog turnira za četvoricu poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, igrači NK ‘Stari Grad’,  4. godinu zaredom pobjednici su Memorijalnog turnira u Kraljevoj Velikoj. U finalnoj utakmici, u nedjelju, 27. srpnja, sa 2:0 pobijedili su NK ‘Croatiu’ iz Stare Subocke, i tako još jednom osvojili najdraži kup i zadržali sjećanje na hrvatske branitelje i prijatelje, negdašnje igrače svojeg kluba.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Ovogodišnji Memorijalni turnir ‘Vitamvas-Relić-Šimec-Polaček’ igran je tri dana na igralištu na Urijama u Kraljevoj, a sudjelovalo je 6 ekipa. Igran je dopadljiv nogomet, s dosta golova, što gledatelji vole, a bez obzira na oblačno i kišno vrijeme posjećenost je bila dobra.

U petak, 25. srpnja, Memorijalni turnir u Kraljevoj Velikoj otvorili su nogometaši NK ‘Croatia’, Stara Subocka i NK ‘Slavonije’ iz Brestače. Sa 5:0 pobijedili su igrači ‘Croatie’ i plasirali se u polufinale turnira. Nakon toga igrači NK ‘Sloga Marisa’ iz Jazavice pobijedili su igrače NK ‘Libertasa’ iz Novske sa 2:0, i također se plasirali u polufinale. Treću utakmicu su odigrali domaćini NK ‘Stari Grad’ i igrači NK ‘Matija Gubec’ iz Kutine. Utakmica je završna neriješenim rezultatom 2:2, a na jedanaesterce bilo je 5:4 za goste iz Kutine. Tako su, zbog neriješenog rezultata u posljednjoj utakmici u petak i osvojenog boda, iz turnira ispale ekipe iz Brestače i Novske, koje su izgubile svoje utakmice.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                U subotu, 26. srpnja, prvu polufinalnu utakmicu odigrali su igrači NK ‘Croatia’ i igrači NK ‘Matija Gubec’. Pobijedili su igrači iz Stare Subocke s rezultatom 6:3, a u drugoj polufinalnoj utakmici domaći igrači NK ‘Stari Grad’ pobijedili su ekipu NK ‘Sloga Maris’ s 2:0. Planirana utakmica veterana nije odigrana.

Zadnjeg dana turnira, u nedjelju, 27. srpnja, najprije je odigrana utakmica za 3. mjesto. Rezultatom 6:1, treće mjesto osvojili su igrači NK ‘Sloga Maris’ iz Jazavice u dvoboju s igračima iz Kutine. Potom je odigrana prijateljska utakmica mlađih kategorija NK ‘Stari Grad’ i NK ‘Matija Gubec’, u kojoj su sa čak 9:0 bili bolji mlađahni nogometaši iz Kraljeve Velike.

U finalnoj utakmici sastali su se domaćini, igrači NK ‘Stari Grad’ i gosti iz Stare Subocke. U dopadljivoj KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAutakmici Kraljevčani su igračima ‘Croatie’ u svakom poluvremenu dali po jedan zgoditak i pobijedili s 2:0, te su tako i po 4. puta u nizu osvojili Memorijalni turnir. Jaka kiša, koja je započela tijekom finalne utakmice, na žalost, spriječila je veće slavlje i svečanost dodjele osvojenih pehara.

Za NK ‘Stari Grad’ iz Kraljeve Velike u finalnoj utakmici igrali su: Marijan Kovačević, Slaven Artić, Denis Čavlović, Stjepan Artić, David Radinović, Kristijan Mijatović, Dejan Kovačević, Denis Kovačević, Antonijo Bartolin, Josip Špoljarić i Antonio Vidaković. Još su igrali: Toni Mladić, Tomislav Kokolek, Antun Mareković, Marko Barešić, Marijan Gostrec, Antonio Mihinac, Josip Relić, Eugen Adamović i Mijo Švaljek. Trener je bio Siniša Varga.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Za NK ‘Croatiu’ iz Stare Subocke zaigrali su: Miralem Šakonjiić, Valentino Rizvanović, Ivan Bilandžija, Velimir Artić, Alen Bilandžija, Denis Barberić, Igor Škariot, Krunoslav Zrile, Domagoj Batković, Mateo Lukić i Drago Franković. Još su igrali: Slavko Kirin, Dario Crnojević i Davor Zrile, a treneri su bili: Dalibor Bilandžija i Ivica Jagatić.

Trodnevni Memorijalni nogometni turnir u Kraljevoj Velikoj završio je zajedničkim druženje sudionika turnira i gostiju. Turnir su, kao gosti pratili: Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika Općine Lipovljani, Vlado Klasan, gradonačelnik grada Novska i Vedran Mihaljević, njegov zamjenik, te nogometni dužnosnici Nogometnog središta Novska i Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije.        (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA