Nikola Horvat održao pozdravni govor na svečanoj sjednici općine Križ

         U ime svih okupljenih načelnika općina i gradonačelnika iz Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije, na Danu općine Križ, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, održao je pozdravni govor. Tom prigodom, zahvalio je domaćinima za poziv na svečanost, na ukazanoj časti da govori u ime svih načelnika i gradonačelnika, za dobru i uspješnu suradnju općine Križ s općinom Lipovljani, ali i za uspješnu suradnju s ostalim lokalnim jedinicama udruženim u LAG Moslavina.

         Dan općine Križ obilježava se 14. rujna, uz blagdan Uznesenja sv. Križa, a ovogodišnja svečana sjednica Općine Križ održana je uoči blagdana, u petak, 13. rujna. O radu Općinskog vijeća općine Križ, prisutnim vijećnicima, gostima i uzvanicima govorio je Mladen Rogić, predsjednik Općinskog vijeća općine Križ, a o ostvarenim projektima, započetim projektima komunalnog razvitka i planiranim pravcima razvoja, govorio je Marko Magdić, načelnik općine Križ.

         Općine Lipovljani i Križ imaju veliku sličnost u veličini i potrebama svojih stanovnika, ali i u uspješnoj izgradnji komunalne infrastrukture, pripremanju i ostvarenju projekata financiranim europskim novcem, te suradnji u zajedničkom LAG-u Moslavina, čije je sjedište u Kutini. U čelništvu općine Križ, i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani našao je uvijek otvorene prijatelje i sugovornike oko zahtjevnog posla, što uspješnijeg vođenja jedinice lokalne samouprave. To je, tijekom govora na svečanoj sjednici, načelnik općine Lipovljani i naglasio, te zahvalio za takav, susretljiv odnos načelnika Marka Magdića i njegovih suradnika prema njemu i općini Lipovljani.

Načelnik Nikola Horvat čestitao je i svim pojedincima i udrugama, dobitnicima nagrade Općine Križ – ’14. rujna’, te poželio ostvarenje planiranih projekata općine Križ na dobrobit svih njihovih stanovnika. Na svečanoj sjednici u Križu još su govorili Josip Kraljičković, izaslanik župan Zagrebačke županije, Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika grada Zagreba i Ante Plazonić, saborski zastupnik, izaslanik Gordana Jandrokovića, predsjednika Sabora.

Svečana sjednica završila je dodjelom općinskih Zahvalnica ’14. rujan’ zaslužnim pojedincima i udrugama, dok je Priznanje Općine Križ dodijeljena Saši Benku, vatrogascu DVD-a Križ, koji se iskazao u spašavanju nemoćnog susjeda iz požara obiteljske kuće. Na svečanoj sjednici Općine Križ obilježena je i 135. obljetnica rada Knjižnice i čitaonice u Križu, a svečanost je popratila i ženska pjevačka grupa ‘Križarice’ odličnim izvedbama.

Damir SMETKO