Natjecatelje ribolovnog ‘Kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje’, pozdravio je i općinski načelnik Nikola Horvat

         Ribolovno natjecanje ‘Kup Hrvatske za kadete i kadetkinje’, za najmlađe članove sportsko-ribolovnih društava iz Hrvatske, održano je na Banovljanskom jezeru od petka, 28. do nedjelje, 30. lipnja. Organizator natjecanja bio je Hrvatski športski ribolovni savez i ŠRD Bjelovar, a domaćini su bili članovi ŠRK Amur Petrokemija Kutina, koja i gospodari vodama Banovljanskog jezera. Supokrovitelji ovog državnog ribolovnog natjecanja bili su grad Kutina i Općina Lipovljani, na čijem području su, u Izviđačkom centru Pakra, boravili natjecatelji i članovi njihovih društava.

          Svečano otvaranje ‘Kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje’ u ribolovnoj disciplini lova ribe udicom na plovak, te disciplini casting, održano je u petak, 28. lipnja predvečer. Gotovo 40 ekipa stiglo je na državno natjecanje mladih ribolovaca, koji su i bili prisutni svečanom otvorenju.

         Sve prisutne natjecatelje, njihove voditelje i članove ribolovnih društava pozdravio je Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza. Zadovoljstvo boravkom na području općine Lipovljane, svim mladim ribolovcima i njihovim klupskim članovima, uspješan ribolov i lijep boravak, zaželio je tijekom otvorenja i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, uz ribički pozdrav: ‘Bistro’.

         Sportska natjecanja, lov ribe udicom na plovak, održani su u subotu, 29. lipnja i u nedjelju, 30. lipnja. Obala Banovljanskog jezera već je niz godina uređena za uspješno natjecanje sportskih ribolovaca, pa je poslužila i za ovaj ‘Kup Hrvatske za kadete i kadetkinje’.

U dužini od gotovo 2 kilometra, na obali jezera, najmlađi ribolovci okušali su sreću lova ribe, s različitim uspjehom. Nekima je riba dobro grizla, neki su imali više malih ulova, a neki, tek pokoji, ali zato veći ulov. Kao i uvijek, bilo je i onih, malobrojnih, koji nisu ništa uspjeli uloviti.

         Svečano proglašenje rezultata, podjela nagrada i medalja, i zatvaranje natjecanja održano je u nedjelju, 30. lipnja u hotelu u Kutini, u popodnevnim satima.

Damir SMETKO