NATJECANJA U BOĆANJU, PIKADU, DJEČJIM IGRAMA I NOGOMETU NA ‘LIPOVLJANSKIM SUSRETIMA 2014.’

Ovogodišnji ‘Lipovljanski susreti’ nastavili su tradiciju sportskog natjecanja i druženja tijekom manifestacije, a za sve sportske susrete rezerviran je treći dan ‘Susreta’. Ove godine to je bila nedjelja, 24. kolovoza, a posjetitelji su imali priliku vidjeti 5 sportskih natjecanja.

01-IMG_8025Na boćalištu je organiziran turnir boćanja, u parku turnir u pikadu, a na asfaltnom igralištu u centru, priređene su dječje sportske igre, koje su, svojim nastupima, upotpunile ‘Iskrice’. Na stadionu ‘Slavonca’ odigrana je prijateljska nogometna utakmica veterana ‘Slavonca’ i veterana ‘Hrvatskog Dragovoljca’, a završetak sportskog dana i 3. dana ‘Lipovljaskih susreta’ bile su malonogometne utakmice za pobjednika i za 3. mjesto ‘Turnira ulica i naselja’ općine Lipovljani.

Već prije podne, na boćalištu u centru Lipovljana, započeo je turnir u boćanju. Vodio ga je Željko Vacula, iz KK ‘Slavonac’, a na turnir se prijavilo 8 parova. Zato je turnir potrajao do kasnih popodnevnih sati, uz solidno zanimanje gledatelja. Na kraju pobjednici turnira postali su par: Ivica Ardan i Dubravko Mihalić. Drugoplasirani su bili Dario Duda i Tomislav Puhmajer, a treći Darko Miško i Danilo Herić.

02-IMG_8219Ispred zgrade Društvenog doma odigran je, s početkom u 16 sati, turnir u pikadu mješovitih ekipa. Organizator je bila Udruga umirovljenika općine Lipovljani, bilo je prijavljeno 7 ekipa, a natjecalo se njih 6. Natjecanju u pikadu bilo je zanimljivo i posjetiteljima, a bilo je tu i navijača pojedinih ekipa.

11-IMG_8418Najviše gledatelja bilo je na dječjim sportskim igrama, na malonogometnom igralištu. Četiri ekipe po 10 natjecatelja, sve učenika nižih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca, natjecalo se u nekoliko lakih i zanimljivih dječjih igara, a njihove sportske igre, koje su održane uz pomoć nastavnica osnovne škole, upotpunio je nastup ‘Iskrica’. Dječje igre i atraktivni nastupi članica Plesno-navijačko-akrobatskog kluba ‘Iskrice’ trajale su gotovo dva sata, a završile natezanjem užeta i podjelom slatkih nagrada – najboljima.

03-IMG_8227Na Linijama, nogometnom igralištu NK ‘Slavonac’, za to je vrijeme odigrana prijateljska nogometna utakmica ekipe Veterani ‘Slavonaca’ protiv ekipe Veterani ‘Hrvatski Dragovoljac’. Pobijedila je ekipa iz Zagreba. Bilo je 6:2 za ekipu ‘Dragovoljca’.

Na kraju sportskog dana, ali i manifestacije ‘Lipovljanski susreti 2014.’, odigrane su utakmice završetka noćnog, malonogometnog ‘Turnira ulica i naselja’. Pobijedila je ekipa Kolodvorske ulice, ali tek nakon izvođenja kaznenih udaraca. Sa 7:6 pobijedili su odličnu ekipu Kraljeva Velika-1, s kojom su odigrali neriješeno 2:2 tijekom utakmice. Treće mjesto osvojila je ekipa Zagrebačke pobijedivši ekipu Piljenica rezultatom 1:0.

17-IMG_8491Svi sportski natjecatelji i njihovi navijači nastavili su se družiti na ‘Lipovljanskim susretima’, gledajući ostali sportski i zabavni program.

(Damir SMETKO)

06-IMG_8328 07-IMG_8335 08-IMG_8369 10-LSnedjelja 100 12-LSnedjelja 104 13-LSnedjelja 106 14-LSnedjelja 108 15-LSnedjelja 110 16-LSnedjelja 136 18-IMG_8527 04-IMG_8303 05-IMG_8309