NASTAVAK UREĐENJA VODOTOKA PAKRE

Od prvih radnih dana u ovoj, 2014. godini, djelatnici ‘Vodoprivrede’ Novska rade na krčenju i uređenju obale Pakre ispod autoceste Zagreb-Lipovac i ribnjaka Lipovljani, a uz županijsku cestu Lipovljani- Kraljeva Velika – Piljenice. Ovaj posao vrijedan 270.000 kuna financira se iz redovnog programa Hrvatskih voda, a nastavak je uređenja vodotoka na području općine Lipovljani, na kom već četvrtu godinu uporno inzistira čelništvo općine Lipovljani. U ovoj fazi uredit će se oko 1.000 metara vodotoka Pakre.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Zbog neodržavanja tog djela obale Pakre, uvijek postoji opasnost od usporavanja vodotoka i mogućih KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERApoplava kod visokog vodostaja, obilnih oborina. Uz te probleme, i dio županijske ceste Kraljeva Velika – Piljenice u konstantnoj je vlazi, a to znači i stalno oštećenje te prometnice, koja je za stanovnike Kraljeve Velike i Piljenica, te poljoprivrednike, ali i turiste koji znaju prolaziti ovom dionicom ceste vrlo važna prometnica. Sada je jako oštećena i potrebna je brza sanacija udarnih rupa. Na žalost, zbog dotrajalih mostova na toj cesti preko Pakre, ni školski autobus tim dijelom ceste ne prevozi učenike osnovne škole, iako bi to bilo brže i jeftinije rješenje.

Uređenjem obale Pakre, u dužini od oko 1.000 metara, dobit će se regulirani i sigurniji vodotok, te prozračniji dio županijske ceste koji se proteže uz obalu Pakre.

Na ovoj dionici pripremaju se i projekti za uređenje ovog djela županijske ceste i mostova na tom djelu Pakre, kako bi svima bilo olakšano i sigurnije prometovanje ovim djelom općine Lipovljani na rubu Parka prirode Lonjsko polje, koji povezuje mjesto Kraljeva Velika i Piljenice.

(D.SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA