NAKON VESELOG DOČEKA SV. NIKOLE, DJECI PODIJELJENI PRIGODNI DAROVI

Veselo i raspjevano, u Društvenom domu u Lipovljanima, u srijedu, 5. prosinca navečer, uoči njegovog blagdana, dočekan je sv. Nikola, zaštitnik pomoraca i male djece. I tradicionalni darivatelj najmlađih, koji im donosi željene poklone, u čiste čizmice.DSC_0960

Nakon kratkog pozdrava upućenog prisutnoj djeci i njihovim pratiteljima, i nakon zahvale što su došli i dočekali ga s pjesmom, djeci s područja općine Lipovljani  podijeljeni su prigodni darovi. Svake godine, gotovo od osnivanja općine Lipovljani 1993. godine, za svu djecu s područja općine Lipovljani organizira se veseli doček sv. Nikole i podjela prigodnih darova.

Ove godine veseli program dočeka sv. Nikole pripremili su i vodili učenici Područne škole iz Piljenica, sa svojim učiteljicama, a uz njih su nastupile članice plesno-navijačke grupe ‘Iskrice’, zbor osnovne škole Josipa Kozarca, svi DSC_0853učenici 4. razreda, najmlađa folklorna grupa KUD-a ‘Lipa’ i dvije grupe polaznika Dječjeg vrtića u Lipovljanima. Pjevalo se na dočeku sv. Nikole, recitiralo i plesalo, a puna dvorana Društvenog doma u Lipovljanima pljeskala je svim izvođačima programa.    

‘Mali’ Krampus najavio je dolazak sv. Nikole, s kojim su na pozornici, svi izvođači programa zaplesali i zapjevali.DSC_0951 Pri odlasku kući, ‘pomagačice’ sv. Nikole, zaposlenice Općine Lipovljani, dijelile su prigodne darove prisutnoj djeci. Za podjelu 500-tinjak darova sv. Nikole, Općina Lipovljani i ove je godine osigurala 30.000 kuna u svom proračunu. To je manje bitno, u odnosu na radost i veselje svakog darivanog djeteta kojem je doček sv. Nikole veseli i lijep doživljaj.

Osim darova, sv. Nikola fotografirao se na pozornici, ali i na odlasku, u parku kraj okićenog bora, s najmlađim stanovnicima općine Lipovljani, a često i sa svim članovima obitelji – za uspomenu i dugo sjećanje.

Damir SMETKO